Til hovedinnhold

Mindre kabelkrøll med nye SD-kort

Ny trådløs standard fra SD Association vist frem på CES.

En ny standard for trådløs overføring av filer har nå blitt satt av Secure Digital Association. Toshiba er selskapet som har sørget for utviklingen av den nye standarden, og på CES 2012 viste de frem prototyper av de nye SD-kortene. Toshibas nye SD-kort har 8GB kapasitet og vil koste rundt $65. Farten er estimert til Class 6.

Overføringen skal skje ved å benytte den trådløse standarden IEEE 802.11a/b/g/n. De fleste forskjellige SD-kort får mulighet til å dra nytte av standarden, SD/SDHC/SDXC og microSD/SDHC/SDXC.

Spennende funksjoner
Med disse kortene vil du kunne overføre bilder opp til skytjenester på nettet og opprette direkte peer-to-peer kontakt med andre Wi-Fi-enheter. I tillegg kan man laste opp direkte til server og overføre bilder og video til en trådløs kompatibel TV. Minnekortene skal ha innebyggete webserver og alt innhold kan dermed leses og hentes fra en nettleser for alle tilknyttede enheter.

Toshibas nye SDHC-minnekort med ny trådløs teknologi.

Bakoverkompatibelt?
Denne standarden vil gjøre det mulig for alle medlemmer av SD Assocation å utvikle og produsere trådløse SD-kort. Organisasjonen har over 1000 medlemsbedrifter, og tar man i betraktning av SD-kort er veldig utbredt, vil denne nye teknologien kunne gi store muligheter for forbrukerne. Det er verdt å merke seg at støtte for disse trådløse kortene må inkluderes i enhetene som bruker SD-kortene, og det er usikkert om firmwareoppdateringer holder.

Kablet overføring til PC vil nok være betydelig raskere i lang tid fremover, men å integrere trådløs funksjonalitet i SD-kortene er utvilsomt et framtidsrettet trekk.

Eye-Fi har produsert minnekort med trådløse overføringsmuligheter, men denne teknologien er proprietær og dermed opphavsbeskyttet.

Fra før har Eye-Fi produsert trådløse kort, hvor blant annet SanDisk har benyttet seg av deres teknologi. Men gjennom oppghavsrett er Eye-Fi-kortene beskyttet, og har derfor ikke blitt forsøkt standardisert.

Les også: Test av Eye-Fi Pro X2 8GB

SD > CF?
På flere foraer har fotoentusiaster spurt om hvorfor CF-kort ikke blir satset på i lik grad som SD-kort. Noe av forklaringen kan være at de nye XQD-kortene som har blitt standardisert av CF-association, kanskje vil bli satset på i større grad enn CF-kort. På forskjellige foraer spekuleres det i at CF-kortene har nådd sitt høyeste utviklingstrinn.

Det er ventet at Toshiba og flere andre SD-kort-produsenter vil komme med spennende nyheter på markedet i løpet av vårparten.

Les også
Trådløs minnekortstandard avkledt
annonse