Til hovedinnhold

Her er de grønneste elektronikk-selskapene

Gjett hvilket mobilselskap som befinner seg på bunnen.

Hvert år kommer Green Peace ut med en oversikt over hvor "grønne" de største elektronikkselskapene i verden her. I år falt Nokia ned fra fjorårets førsteplass til en tredjeplass, mens Apple klatret opp fem plasser og havner på en fjerdeplass.

Nokia ned, Apple opp

Green Peace sin oversikt tar utgangspunkt i både produktene og produksjonen til elektronikkselskapene. Har produktet lang nok antatt levetid, er de gjenvinnbare og fokuserer selskapet nok på grønn teknologi? Alt dette og mer er ting som blir regnet med.

Øverst på listen i år kommer HP, som har fokusert mer på energieffektivitet fra året før, men Green Peace mener de bør fokusere mer på grønne produkter. Den første mobilprodusenten vi ser på listen er Nokia, som lenge har vært kjent for å satse mye på grønn teknologi.

Rett bak Nokia finner vi overraskende nok Apple, som ifjor lå på en niende plass.

Dårlig debut

Og nederst på listen? Canadiske Research In Motion, selskapet som står bak Blackberry-mobilene. Det må imidlertid nevnes at dette er første året de er tatt med i oversikten, og Green Peace gir dem trekk for manglende dokumentasjon og oversikt over utslipp, gjenvinning og annen data.

Dermed kan det kanskje tenkes at de egentlig er grønnere enn det kan se ut til på oversikten, og at Green Peace bare ikke vet det enda.

Hvis du er spesielt interessert kan du gå til Green Peace sitt nettsted og få oversikt over de ulike sektorene mobilselskapene gjør det bra eller dårlig på.

Les også: Disse mobilene kommer i november

(Kilde: Phone Arena)

annonse