Tek.no

Nyhet

Fokusproblemer for Nikon D800

Mange rapporterer om dårlige fokuspunkter

6 Juli 2012 10:03

I det siste har det gått mye rykter, og blitt skrevet forum opp og forum ned om potensielle fokusproblemer med Nikons nye speilrefleksmodeller D800 og D800E. Sakens kjerne er at de 5 fokuspunktene til venstre for midtpunktet har en tendens til å bomme grovt på fokus. Mange har tydeligvis ikke problemet, og noen har avskrevet dem med problemet og hintet om at de kanskje bør lære seg å fokusere før de skylder på kamera. Også på forumet vårt har det gått hett for seg. Nå viser det seg at problemet er ganske så reelt, og flere kamera-eiere har dokumentert det svært nøyaktig:

Les også: Sendte direkte med Nikon D800

Den første som satte fingeren på problemet var Ming Thein. Han dro derfor til til nærmeste Nikon Support-senter, viste fram problemet og fikk det deretter fikset ved kalibrering. Det er ingen endring av annet enn software som skal til, heldigvis.
Det er dessverre ikke bare det fokuspunktet lengst til venstre som sliter med å finne riktig fokus, slik som videoen over viste. De 4 andre sliter også, som vi kan se i videoen under. (Se fra 0:40)

Nikon har inntil videre vært helt stille når det gjelder å erkjenne problemet, men det er vel bare et spørsmål om tid ettersom såpass mange sliter med det samme.

Les også: 10 ting du bør vite om Nikon D800

Kilde: Testcams.com

annonse

Les også