Nyhet

Nå vil Megaupload redde serverne sine

Ny rettsak om hva som skal skje med de 28 petabytene med data.

Megaupload skal snart inn i en amerikansk rettsal igjen, for å diskutere hva som vil skje med de massive serverne de brukte til å lagre brukerdata. Det er lagret over 28 petabytes med data på serverne, hvorav store mengder er private, lovlige filer, lagret av brukere av Megaupload.

Betent tema

Helt siden Megaupload ble raidet og stengt i januar i år, har mange lurt på hva som ville skje med serverne til selskapet. Megaupload var tross alt en nettlagringstjeneste som ble brukt av mange millioner mennesker. Mange brukte tjenesten til fullt lovlige ting, men også disse mistet tilgangen til filene sine da Megaupload ble tatt ned og blokkert av amerikanske myndigheter.

Etter at nettsiden ble stoppet ble ansvaret for serverne gitt til Carpathia Hosting, som sier de bruker over 9000 dollar hver dag på å drifte de enorme serverne.

Megaupload har ved flere tilfeller bedt om å få tilgang til kontoene sine, som selvfølgelig har blitt fryst av amerikanske myndigheter, for å kunne betale for driften av serverne. De skal også ha inngått en avtale med Carpathia for å kjøpe serverne for en den nette sum av 1 million dollar, men dette ble stoppet av amerikanerne.

Nå, førstkommende torsdag, vil advokater fra Megaupload og de amerikanske myndighetene møtes for å diskutere hva som vil skje med serverne.

Forsvinner saken helt?

Selve rettsaken som vil avgjøre hva som skjer med de ansatte i Megaupload, deriblant sjefen Kim Dotcom, har fortsatt ikke fått noen fastsatt dato. Ifølge flere kilder skal dette være på grunn av rot i hvordan saken først ble tatt opp med de innvolverte. Ifølge amerikansk lov kan enkeltpersoner i utlandet bli innkalt til rettslig prosedyre, men ikke et helt selskap. Dette mener Megaupload-advokaten Ira P. Rothken er nok til at hele saken kan stoppes.

Dette ble tatt opp i et møte mellom partene den 13. april, hvor dommeren Liam O'Grady skal ha bedt partene om å diskutere seg imellom, før saken blir tatt videre i rettssystemet. En eventuell rettsinnkallelse vil komme etter det neste møtet mellom partene.

(Kilde: PC World)

Les også
ACTA møter massiv motstand
Les også
Flere torrentnettsteder vurderer å legge ned
Les også
Megaupload stengt av amerikanske myndigheter
annonse