Til hovedinnhold

iPhone 5 vil få superskjerm

Ny skjermteknologi skal gi tynnere telefon og bedre bildekvalitet.

ETrade Supply

Apples neste iPhone vil benytte en ny teknologi som gjør skjermen, og dermed telefonen, enda tynnere. Det skriver Wall Street Journal, og viser til kilder som skal være "kjent med saken".

Ifølge avisen masseproduserer de japanske LCD-produsentene Sharp Corp, LG Display Co. og Japan Display Inc. nå skjermer for den neste iPhone-utgaven. Japan Display Inc. er et nytt selskap som består av skjermteknologiavdelingene til Sony, Toshiba og Hicatchi.

Fjerner touchpanelet

Skjermene benytter en såkalt "in-cell"-teknologi. Dette innebærer at berøringssensorer er integrert direkte i LCD-panelet, noe som eliminerer behovet for et eget berøringsfølsomt lag ovenpå skjermen. Dette laget er vanligvis rundt en halv millimeter tykt, og ved å fjerne det blir altså hele skjermpanelet – og dermed telefonen – tynnere. I tillegg vil bildekvaliteten bli bedre når touchpanelet fjernes, ifølge analytiker Hiroshi Hayase i DisplaySearch.

For Apple betyr den nye skjermteknologien at de slipper å kjøpe skjermpanel og touchpanel fra to ulike produsenter, noe som betyr lavere produksjonskostnader.

iPhone 5 får større skjerm

Ifølge Wall Street Journal har avisen tidligere fått rapporter om at den neste iPhone-utgaven vil få en skjerm som er større enn dagens 3,5-tommer. Ryktene skal ha det til at skjermen blir på 4 tommer. Med tynnere skjerm vil Apple kunne øke skjermstørrelsen uten at det går altfor mye ut over vekten.

Den nye skjermteknologien er imidlertid dårlige nyheter for produsentene av touchpanelene som brukes i mange av dagens mobiltelefoner. Produsentene av touchpanelene i iPhone 4S skal ikke ha mottatt bestillinger på touchpaneler til den neste iPhone-utgaven.

iPhone 5 – hvis det blir det endelige navnet – ventes på markedet en gang i løpet av høsten, antagelig i september/oktober.

Her kan du se en video av det som påstås å være dekselet til iPhone 5. Videoen sirkulerte på nettet tidligere i sommer, blant annet på nettstedet Macrumors.com.

Les også om at Apple jobber med ny iPhone-ladekontakt som kan gjøre høyttalere og ladekrybber utdaterte over natten.

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse