Til hovedinnhold

Nei, det er ikke en glassdør, det er Panasonics nye gjennomsiktige TV

Viste frem spennende konsept på CES.

Vi har sett mange spennende TV-konsepter på årets CES-messe, blant annet LGs sammenrullbare OLED-skjerm. Panasonic presenterte imidlertid også en svært spennende prototype på messen, nemlig en TV som er gjennomsiktig.

TV-en, som blant andre Engadget og The Verge tok en titt på, er i stand til å vise hva som befinner seg bak TV-en når den ikke er i bruk, som om den skulle vært en plate med vanlig glass.

Kan også beveges opp og ned

Med andre ord kan TV-en veksle mellom å være «usynlig» og synlig bare ved å trykke på en knapp. Vi har riktignok sett noen prototyper på gjennomsiktige skjermer før, men med denne modellen kan det virke som om Panasonic har tenkt å sette dem på agendaen for alvor.

TV-en er montert på spor som gjør at den kan heves og senkes.

I tillegg til den gjennomsiktige egenskapen er Panasonics modell også montert på vertikale «spor», noe som gjør det mulig å bevege selve TV-en opp og ned, slik at brukeren kan bestemme TV-ens posisjon langs veggen.

Hånd- og stemmekontroll

TV-en kan kontrolleres med en vanlig fjernkontroll, men i tillegg skal Panasonic gjøre det mulig å styre den med håndbevegelser i løse luften, samt stemmekommandoer.

I sin nåværende form byr den spesielle TV-en på 1080p-oppløsning, men ifølge Panasonics talsperson er det ikke umulig at den vil komme i en 4K-utgave i fremtiden. Den er ennå bare en prototype, og det er høyst uvisst om eller når den skal lanseres på forbrukermarkedet.

Under kan du en demonstrasjonsvideo av den gjennomsiktige TV-en.

Samsung hadde også TV-nyheter på CES-messen: Denne modellen er satt sammen av flere rammeløse TV-er »

Les også
Panasonics gjennomsiktige TV kommer stadig nærmere forbrukermarkedet
annonse