Nyhet

Joda, LG lager også en telefon kalt «SE»

Men heller ikke Apple var først om å bruke navnet på en mobil.

For en liten stund siden begynte det å dukke opp rykter om det som ble kalt «LG G5 SE», noe mange avfeide blankt fordi navnet nærmest hermet etter Apples nye mini-iPhone. Allikevel hadde LG visstnok fått rettighetene på navnet i Sør-Korea – men nå er det en gang slik at mange produsenter får rettighetene til både navn og patenter uten å noen gang benytte seg av dem.

LG har allerede fått rettighetene til dette navnet og den tilhørende logoen.

Ifølge GSMArena skal det imidlertid nå ha blitt lekket bilder som skal «bevise» at det faktisk blir en G5 SE. Bildene viser forpakningen til et deksel, som visstnok skal passe til både G5 og G5 SE. Ryktene stammer opprinnelig fra siden Mobilefun, og forteller oss også noe annet interessant: de to mobilene blir omtrent nøyaktig like store.

En billigere modell?

Men to helt kliss like modeller er det jo ingen vits i. På innsiden vil det nok derfor være store forskjeller, og GSMArena hevder forskjellene vil gjøre G5 SE noe billigere og mer tilgjengelig enn storebroren. Når produsenter tar slike valg er det ganske vanlig at ting som for eksempel prosessor, minne, lagring, kamera og skjermen blir nedgradert.

LG G5 ble sluppet for bare et par uker siden.
Ett av de opprinnelige bildene.

Dersom dette stemmer og det modulære designet beholdes kan dette imidlertid bli en svært interessant telefon for de som vil vise seg frem, men fortsatt spare en slant. At metalldesignet kanskje også blir forkastet er heller ikke helt utenkelig.

Det er imidlertid andre som mener at noe motsatt kan bli tilfelle: at G5 SE blir en oppgradert versjon av flaggskipet vi nylig testet her på huset. PhoneArena hevder nemlig at det er svært sjelden den samme skjermstørrelsen beholdes i billigere modeller, og at det kan tyde på at vi faktisk har en enda heftigere toppmodell fra LG i vente.

Men så til det mer presserende spørsmålet: hvorfor i all verden blir den kalt SE? Akkurat det er det vanskelig å finne svaret på, og selv ikke Apple har et godt svar på hvorfor iPhone SE heter akkurat det den heter – selv om noen har foreslått både «Special Edition» og «Small Edition».

Hverken G5 SE eller iPhone SE er imidlertid de første telefonene til å bli utstyrt med et slikt suffiks. Samsung har for eksempel laget en Windows Phone-mobil kalt Samsung Ativ SE, uten at de heller ga noe klart svar på navnevalget. For LG sin del er det kanskje så enkelt som at de vil ri på SE-bølgen til Apple? Uansett mener ryktemølla å være nokså enig med seg selv om at en lansering er nært forestående, så mysteriet blir kanskje løst om ikke så alt for lenge.

LG har andre modeller også:
Den rimelige X-serien byr på spenstig design til lav pris »

(Kilde: GSMArena, GSMArena 2, The Guardian, Mobilefun)

Les også
LG forbedrer rulletastaturet sitt
Les også
LG G5: LGs første metalltelefon skiller seg kraftig ut
Les også
Huawei Honor 5X: Dette er rett og slett latterlig mye telefon for pengene
Les også
iPhone SE: Den ser ut som en telefon fra 2013, men oppfører seg som en fra 2016
Les også
Ny kamerateknologi og flere smarte løsninger
annonse