Til hovedinnhold

Huawei utfordrer Google – jobber angivelig med en Android-konkurrent

Blir hjulpet av tidligere Apple-ansatt.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

De fleste mobiler som ikke er laget av Apple kjører som kjent det markedsdominerende Android-operativsystemet. Noen har imidlertid gjort fremstøt med andre alternativer, som Samsung med sitt Tizen. Nå ser det ut til at en annen mobilprodusent også ønsker flere bein å stå på.

Nettstedet Ars Technica melder nemlig at det har kommet opplysninger om at den kinesiske mobilgiganten Huawei jobber med et nytt mobiloperativsystem. Opplysningene stammer fra avisen The Information (krever betaling).

Ledes av tidligere Apple-designer

Utviklingen av det nye operativsystemet ledes visstnok av Abigail Brody, som tidligere har jobbet som kreativ sjef hos Apple og som Huawei ansatte i oktober i fjor som sjefsdesigner for brukeropplevelser hos selskapet.

Operativsystemet utvikles under ledelse av Abigail Brody, som tidligere har jobbet for Apple.
Huawei

Operativsystemet skal ennå være i en svært tidlig fase, og er ifølge opplysningene til The Information først og fremst ment som en «plan B» i tilfelle betingelsene knyttet til Android skulle bli mindre attraktive for selskapet.

Kan bli utfordrende

I utgangspunktet ser det med andre ord ut til at Huawei har tenkt å fortsette med Android inntil videre, og at det ikke er snakk om en plan om å erstatte Googles operativsystem med det første.

De tekniske detaljene omkring Huaweis nye operativsystem er dermed også selvsagt uvisst. Som Ars Technica peker på vil det for øvrig by på mange utfordringer å lansere en Android-konkurrent, blant annet med tanke på manglende app-støtte, som vil bli vanskelig å kompensere for overfor brukere.

I mellomtiden skal Huawei lage flere Google-telefoner: Selskapet skal visstnok stå bak den neste Nexus-modellen »

annonse