Pokémon Go har sendt salget av ekstra mobilbatterier til himmels

Elkjøp har opplevd enorm vekst i etterspørselen på grunn av det populære mobilspillet.

Pokémon Go har trolig blitt det mest omtalte mobilspillet noensinne etter at det tok verden med storm. I kraft av å benytte seg av «utvidet virkelighet», GPS og mobilkameraet bruker spillet uvanlig mye strøm, noe elektronikkbutikkene tjener godt på.

I en pressemelding opplyser Elkjøp nemlig at salget av ekstrabatterier til mobiler, eller «powerbanks» som de gjerne kalles, nærmest har eksplodert etter at Pokémon Go gjorde sitt inntog på markedet.

Én butikk opplevde tredobling

Den store elektronikkkjeden skal totalt sett ha opplevd en oppgang i salget på intet mindre enn 110 prosent de to siste ukene, sammenlignet med samme periode i fjor. Noen enkeltbutikker har opplevd vesentlig høyere pågang.

Pokémon Go går ut på fange virtuelle dyr i den virkelige verden og bruker både GPS og mobilkameraet. Det betyr høyt strømforbruk.

– Jeg fikk for eksempel en telefon fra en av våre butikker i Trondheim og de kunne melde om at salget hos dem var opp 320 prosent, sier salgssjef ved Telekom for Elkjøp-konsernet i Norge, Thomas Brandsnes, i pressemeldingen.

Velger store batterier

I de andre nordiske landene skal salget også ligge høyt, uten at det foreligger konkrete tall for dette. Brandsnes kan for øvrig videre opplyse at Pokémon-spillerne har en tendens til å velge de større ekstrabatteriene, som trolig har sammenheng med at spillerne ønsker å kunne jakte lengst mulig etter de virtuelle dyrene, uten å måtte bekymre seg for batteritiden.

Pokémon ble ekstremt populært umiddelbart etter lanseringen, og som vårt søsternettsted Gamer nylig meldte gikk Nintendo-aksjen opp med hele 9 milliarder dollar på bare noen dager etter at spillet kom ut. Pokémon Go ble lansert trinnvis, men nå nylig Norge.

Det finnes allerede gode hjelpemidler til Pokémon Go: Norske Even har laget en app som hjelper deg å spore opp pokémons »

Les også
Pokémon Go rulles snart ut i hundrevis av nye markeder
Les også
Drøssevis av spillere har oppdaget måter å gjøre spillet litt lettere på.
annonse