Til hovedinnhold

Google skal kanskje ta opp konkurransen mot Uber

Og bilene blir selvkjørende.

Google

Nettstedet Bloomberg melder nå at Google, eller Alphabet som hovedseselskapet nå heter, skal starte et nytt selskap som skal tilby taxitjenester med selvkjørende biler. Opplysningene stammer fra anonyme kilder med «kjennskap til saken».

Alle detaljene foreligger naturlig nok ikke ennå, men ifølge kildene skal det nye selskapet trolig tilby taxitjenestene i lukkede, kontrollerte områder i første omgang, for eksempel universitetsområder og militærbaser.

Jobber trolig med taxi-app

Deretter er det visstnok meningen at tjenestene skal tilbys i vanlige byområder, og da trolig først og fremst i de områdene hvor Google har testet sine selvkjørende biler, blant annet i San Fransisco-regionen.

Illustrasjonsbilde.
Kinga/Shutterstock.com

Ryktene om at Google planlegger å entre samme arena som blant andre Uber dukket først opp i februar i år, da vi meldte at Google arbeider med å utvikle sin egen «samkjørings-app», som tilsynelatende vil ligne en del på den Uber tilbyr.

Det ble den gang meldt at appen allerede var i ferd med å bli testet av Googles egne ansatte, og folk i styret til Uber skal visstnok også ha sett skjermbilder av appen, uten at disse på noe måte er offentlige.

Har allerede opprettet bilselskap

Samtidig med at Google tilsynelatende planlegger å utfordre Uber, har det for øvrig også blitt meldt at Uber skal bevege seg inn i Googles territorium. I februar kom det nemlig frem opplysninger om at Uber bygger et forskningssenter som skal utvikle en hel «flåte» med selvkjørende taxier.

Som vi rapporterte i august har Google allerede opprettet et eget bilselskap kalt Google Auto som skal jobbe med de selvkjørende bilene, men det ryktede nye «taxiselskapet» ser altså ut til å bli en helt separat avdeling organisert under det nye Alphabet-selskapet.

Ingenting er altså blitt offisielt bekreftet eller avkreftet av noen parter, så ennå må vi nok ikke ta alle opplysningene for god fisk, selv om det unektelig kan virke som et logisk skritt å kombinere Uber-løsningen med selvkjørende teknologi.

Apple jobber visstnok også med selvkjørende biler: Nylig ansatte selskapet sjefen for Nvidias «kunstig intelligens»-avdeling »

(Via 9to5google)

annonse