Til hovedinnhold

Billigmobil er ikke lenger synonymt med plast

Samsung slipper to nye modeller med metallkropp.

Samsung/Tek.no, montasje

Samsungs Galaxy A-serie omtales gjerne som budsjettmobiler, men Samsung har flere mobilserier under denne også. Én av disse er J-serien, som nå har kommet i helt ny drakt ifølge GSMArena. Nylig lanserte Galaxy J5 og Galaxy J7 anno 2016 får nemlig metallkropp og designtrekk fra Samsungs utgående toppmodeller.

Det avrundede designet er beholdt, men på sidene har man plassert de elegante innsenkningene vi husker fra S6 og S6 Edge.

Her sees innsenkningen fra S6-generasjonen tydelig.
Samsung

Dette bidrar til å løfte designet, samtidig som det også har en estetisk slankende effekt. Baksiden på både J5 (2016) og J7 (2016) ser ut til å være laget i anodisert metall og avrundet mot sidene, og kameraet er i kjent Samsung-stil firkantet og hevet svakt ut fra selve telefonen.

Ved siden av kameraet sitter det en blits og en liten høyttaler. Sistnevnte gikk det rykter før lanseringen om at skulle inneholde laserfokus, men det viste seg altså ikke å stemme. Her har nok fokuset heller vært på å kutte kostnader, og da blir slikt fort unødvendig luksus.

Fremsiden er enkel og stilren, baksiden anodisert og i det vi må anta er avrundet metall.
Samsung/Tek.no, montasje

Gode skjermer og store batterier

Ikke overraskende er den største forskjellen mellom J5 (2016) og J7 (2016) skjermstørrelsen. Mens lillebror J5 må klare seg med 5,2 tommer og 1 280 x 720 piksler, har J7 5,5 tommer og 1 920 x 1 080 piksler. Dette tilsvarer henholdsvis 282 og 400 piksler per tomme (ppi), hvilket betyr at J7-skjermen vil oppleves betydelig skarpere i bruk. Begge to er av Super-AMOLED-slaget.

J5 og J7 blir tynne billigmobiler i premiumdrakt.
Samsung

Spesifikasjonskartet ellers tilsier også at J7 blir noe raffere enn J5 på de aller fleste områder. Her finner du følgende under skallet:

 • Prosessor: Åttekjerners Exynos-prosessor @ 1,6 GHz
 • Minne (RAM): 3 GB
 • Lagring: 16 GB + minnekortplass
 • Kamera: 13 + 5 megapiksler
 • Batteri: 3 300 mAh
 • Størrelse/Vekt: 151,7 x 76 x 7,8 millimeter/170 gram
Samsung

For J5 (2016) ser tilsvarende spesifikasjonskart slik ut:

 • Prosessor: Firekjerners Exynos-prosessor @ 1,2 GHz
 • Minne (RAM): 2 GB
 • Lagring: 16 GB + minnekortplass
 • Kamera: 13 + 5 megapiksler
 • Batteri: 3 100 mAh
 • Størrelse/Vekt: 145,8 x 72,3 x 8,1 millimeter/159 gram

For øvrig kommer begge telefonene med både NFC og 4G-støtte, slik at du er sikret for fremtiden på kommunikasjonsteknologifronten. Ellers merker vi oss at spesifikasjonene er helt O.K., at skjermene er gode til denne klassen å være (spesielt på J7) og at batteriene er velvoksne saker.

Salgsstart og eventuell tilgjengelighet her til lands er ikke kjent, men frem til vi vet det kan du jo kikke på bildekarusellen nederst for alle bildene av de to nylanserte modellene!

Fikk du med deg at vi testet den nye A-serien?
Test: Galaxy A5 har det du trenger og litt til »

(Kilde: PhoneArena 1, PhoneArena 2, GSMArena)

annonse