Tek.no

Nyhet

Her angriper hauken en drone

Lufta er ikke for alle.

Droner blir stadig mer populært å skaffe seg, om det er for å sjekke ut naboens MILF eller bare leke seg. Men lufta har som kjent allerede en god del naturlige brukere, og ikke alle er like begeistret for disse nymotens leketøyene.

Som videoen nederst i artikkelen viser: en kamp (om det kan kalles det, det gjøres jo relativt kort prosess) - mellom en med vinger og en med fjernkontroll.

Det er amerikaneren Christopher Schmidt som har lagt ut videosnutten på Youtube. Han var ute og fløy med dronen for bare et par dager siden:

- Den 8. oktober var jeg ute og fløy med mitt quadcopter i Magazine Beach Park i Cambridge (Massachusetts, red.anm), da en hauk bestemte seg for at han ikke var for glad for at jeg invaderte luftrommet hans ...

Schmidt brukte et Phantom FC40, som har roterende blader, og ikke alle er like begeistret for stuntet. Enklete mener bladene kunne skadet personer på bakken. Andre mener Schmidt har tatt slike forhåndsregler, og at det ikke er noen andre i nærheten av der han flyr.

Andre peker på faren for nettopp fugler, og som slate.com peker på, så er flytrafikk og annen luftaktivitet allerede en stor fare for fugler.

Schmidt hevder fuglen ikke ble skadet, og heller ikke quadcoptere skal ikke ha blitt ødelagt da det traff bakken.

Les mer på Side3:

annonse

Les også