Nyhet

Så mye koster Galaxy S7 egentlig

Nettsted regnet ut prisen på alle komponentene i Samsungs nye flaggskip.

Det er en kjent sak at mobilprodusenter opererer med ganske solide profittmarginer på sine produkter, særlig når det gjelder toppmodellene. Nå har vi fått et innblikk i hvilke marginer som gjelder for Samsungs nye flaggskip, som heller ikke er direkte små.

Som nettstedet 9to5google melder har markedsforskningsselskapet IHS plukket fra hverandre Galaxy S7 for å komme til bunns i hva telefonen egentlig koster.

Koster 2170 kroner i komponenter

Basert på prisen på hver enkelt komponent og kostnaden knyttet til selve byggingen, kom IHS frem til at Galaxy S7 koster 255 dollar. Dette tilsvarer cirka 2170 kroner med dagens kurs.

IHS plukket fra hverandre Samsungs flaggskip for å finne komponentprisene.

Den amerikanske prisen på S7 ligger på 670 dollar, 5700 kroner, som altså betyr at differansen mellom produksjons- og salgspris er på 3530 kroner. Den dyreste delen er ifølge IHS Snapdragon 820-prosessoren, som koster Samsung 62 dollar, cirka 530 kroner, per stykk.

Av andre deler skal QHD-skjermen på telefonen ha en pris på 55 dollar, mens Samsungs flashminne på 32 GB skal koste 7,25 dollar. De fire gigabytene med DRAM på telefonen som IHS tok fra hverandre har en estimert pris på 25 dollar.

Lavere margin enn på iPhone 6s

Som 9to5google peker på er det viktig å ta i betraktning at det er flere andre kostnader knyttet til å lage en telefon enn bare komponent- og byggeprisene, slik som for eksempel utgifter til markedsføring og forskning. Den samlede produksjonskostnaden er dermed vesentlig høyere.

For øvrig opplyser IHS om at Samsung bruker mer penger på materialene enn Apple. Ifølge selskapet koster komponentene i den konkurrende iPhone 6S med 16 GB cirka 188 dollar. Selv om telefonen har en noe lavere pris på 649 dollar, har Apple dermed en god del høyere profittmargin enn Samsung på sin toppmodell.

Galaxy S7 er heftige saker: Har du lest vår test av flaggskipet?

Les også
Samsung Galaxy S7: Hvor god er den flate utgaven av Galaxy S7?
Les også
– Samsung vil gi deg gratis VR-briller om du forhåndsbestiller Galaxy S7
annonse