Tek.no

Nyhet

HP har laget en ekstremt luksuriøs utgave av sin nye og lekre bærbare

Gullutgaven av «Spectre 13» blir ikke billige saker.

HP
6 Apr 2016 20:00

PC-giganten HP dro akkurat sløret av sin nye bærbare modell Spectre 13, en riktig lekker sak som skryter av å være verdens tynneste laptop, med en tykkelse på bare 10,4 millimeter. Som om ikke denne var attraktiv nok finnes det nå et par super-eksklusive utgaver av maskinen.

I en pressemelding kan HP nemlig fortelle at de har laget to nye versjoner av Spectre 13 som er belagt i 18-karats gull.

Utformet av verdenskjente designere

De unike maskinene er resultatene av et samarbeid med to verdenskjente designere ved navn Tord Boontje og Jess Hannah. Den ene utgaven har et forseggjort blomstermønster med gulldetaljer på baksiden, mens den andre har et fullstendig gulldekket deksel.

Den andre utgaven har blomsterdesign på baksiden og Swarovski-krystaller.
HP

Førstnevnte benytter i tillegg Swarovski-krystaller i dekorasjonen, mens sistnevnte byr på en HP-logo i intet mindre enn diamanter. Også tastaturdekselet på denne modellen er dekket av 18-karats gull.

«Dessverre» skal ikke maskinene i utgangspunktet legges ut for salg for vanlige forbrukere, men skal derimot auksjoneres bort til inntekt for den veldedige organisasjonen Nelson Mandela Foundation. Dermed er det heller ikke klart hva maskinen koster, men det er liten tvil om at de ville gjort et realt innhugg i sparepengene.

Gode spesifikasjoner

På innsiden byr Spectre 13 blant annet på en 13,3-tommers skjerm med Gorillaglass-kledd IPS-panel med 1920 x 1080 piksler, høyttalere fra Bang & Olufsen og tre USB-porter av den nye C-typen, hvorav to støtter Thunderbolt. De seneste Slylake-prosessorene og opptil 8 GB minne er også på plass.

Innpakningen på den vanlige utgaven er laget av aluminium og karbon. HPs nye Spectre skal bli leveringsklar i juni måned, og har en anbefalt utsalgspris som begynner på 14 990 norske kroner.

Her er et annet gullbelagt produkt: Den gamle NES-konsollen har kommet i ultra-eksklusiv utgave »

(Via The Verge)

Les også
HP skal lage en «super-Chromebook» med VR-støtte
Les også
HP lanserer «verdens tynneste bærbare PC»
Les også
Denne utgaven av NES koster over 40 000 kroner
annonse

Les også