Til hovedinnhold

Få mobilinnhold rett i TV-en

Samsung har nylig lansert sine bærbare maskiner for det norske markedet. I den anledning sparte de ikke på skrytet da de påpekte at norske brukere nå får tilgang til en komplett Samsung-pakke med mobiler, PC-er og TV-er som kan kobles sammen for å gi deg full kontroll over ditt digitale innhold og også tilgang til nett direkte fra TV-en. Vi tok en tur til Elektrofil-messen i Oslo for å se hvordan dette i praksis fungerer.
Les også: 103 tommer flatskjerm på billigsalg.

Optimisme hos Samsung

På messen fikk vi en prat med salgssjef for Samsung i Norge, Paal Anders Jansen, og han var selvfølgelig selv overbegeistret over de nye mulighetene.

- I år vil vi lansere rekordmange nye TV-apparater både med LCD, plasma og LED-teknologi. De nye skjermene er ikke mer enn 30 millimeter tykke, også de som kommer med plasma. Samtidig har vi fått på plass et patentert veggfeste som medfører at TV-en nå ikke henger mer enn en centimeter ut fra veggen. Men den beste nyheten er vår nye media 2.0 løsning, forteller Jansen, like entusiastisk som tittelen hans tilsier.


Via løsningen media 2.0 vil du nå nemlig kunne koble din mobiltelefon og PC enkelt opp mot TV-apparatet. Dette skjer via trådløs DLNA-teknologi. Denne teknologien tillater at du kobler sammen TV direkte med din mobil, på mobilen kan du så bestemme hvilke filer du ønsker å dele. Du kan så se både bilder og film fra mobilen direkte på TV-en. På samme måte kan du også koble opp din PC med TV-apparatet.
- Vi har tidligere hatt løsningen kalt media 1.0 som på samme måte lot deg koble sammen TV og andre enheter uten ledninger. Det nye med media 2.0 er at du nå kan streame HD-filmer direkte over til TV-en, påpeker Jansen.

Ikke avhengig av Samsung-produkter

Samsung har jobbet for å få denne teknologien på plass i alle sine nye mobiltelefoner og bærbare maskiner. Deres nye toppmodeller i TV-sektoren vil samtidig også få denne funksjonen på plass. For LED-skjermer vil dette gjelde Samsungs 7 og 8 serie, i LCD-apparater vil denne funksjonen ligge i alle skjermer fra 5-serien og oppover mens plasmaskjermer har denne funksjonen i 6-serien. Men Jansen presiserer at du ikke er avhengig av å ha mobil eller PC fra Samsung for å koble enhetene opp mot TV-en.

- Så lenge mobilen din eller PC-en din har støtte for DLNA så vil det gå helt fint å koble de opp mot TV-ene. Det er ingenting her som begrenser deg til å bruke Samsung-produkter, forklarer han.


Her kan du selv sjekke om dine bærbare enheter har støtte for DLNA.

Internett på TV-en

Samsung har samtidig en annen lysende nyhet for alle som er glade i teknologi. I sine nye TV-er har de også fått på plass tilgang til trådløst nett. Via denne løsningen kan du koble apparatet ditt opp mot et trådløst nettverk og laste ned egne applikasjoner til TV-en. Men noen egen nettleser er derimot ikke på plass.

- Med løsningen internett@TV kan du få tilgang til applikasjoner som Twitter, værtjenester, nyhetstjenester og lignende. Det vil fremover utvikles nye applikasjoner som kan lastes ned. Mange vil nok kjenne igjen dette fra Apples appstore og det er noe av den samme løsningen. Foreløpig er alle applikasjonene som er tilgjengelig gratis, men det ligger i kortene at det også vil komme nye applikasjoner du må betale noen kroner for, forteller Jansen.

Når du kobler deg mot nett og benytter en applikasjon vil du så kunne se applikasjonen enten over hele skjermen eller kun på deler av skjermen mens du samtidig ser på TV-sendinger. Samsung selv både mener og håper slike løsninger vil appellere til et bredt publikum. Det viktigste poenget for dem er at disse løsningene gjør din digitale hverdag langt enklere.

- Gjennom disse løsningene får du tilgang til både Internett og innhold på PC og mobil gjennom en enkelt fjernkontroll og med langt færre ledninger enn tidligere, påpeker Jansen.

Det er langt fra kun Samsung som jobber med slike løsninger og det lille vi fikk sett viser at denne teknologien nok er på full fart inn i norske hjem. Dette er utvilsomt en positiv utvikling for din digitale hverdag som vil gi deg langt bedre og mer oversiktlig kontroll over ditt digitale liv.

annonse