Til hovedinnhold

PC-en din kan få iPhone 4-video

Rykter og Apple passer like bra sammen som hunder og jordbæris, og sist ut er spekulasjonene om at FaceTime er på vei til Mac og PC.
Om du ikke helt har fått det med deg, er FaceTime Apples versjon av god, gammeldags videotelefoni. Det er altså ikke noe mer magisk enn kommunikasjon med både lyd og bilde - noe de fleste databrukere (og noen mobilfantaster) allerede har hatt muligheter til i flere år.
FaceTime kommer altså relativt sent inn på en scene der tunge aktører som Skype og Fring allerede har godt fotfeste. Apples videotelefoni er også begrenset ved at det kun er tilgjengelig på den ferske iPhone 4 og splitter nye (fjerdegenerasjons) iPod touch. I tillegg virker det bare når disse enhetene er koblet til Internett med vanlig trådløst nett (WiFi).
Likevel er det visse ting som gjør FaceTime til en potensielt sterk kandidat i dette markedet. Det ene er at Apple bruker en del fri teknologi i FaceTime, og selv har planer om å gjøre det til en åpen standard, slik at det kan tas i bruk av andre aktører. Det andre er kvaliteten, som er bedre enn på de fleste andre mobile løsninger. Vi skal heller ikke glemme at Apple også har hatt muligheten til å integrere teknologien skikkelig med maskinvaren, noe som ikke akkurat skader brukeropplevelsen.
Apples egen reklamesnutt for FaceTime.
Men for å få et skikkelig fotfeste i dette markedet trenger Apple naturligvis en større brukerskare. Ryktene går derfor i om dette ikke på en eller annen måte vil bakes inn i iLife '11 for Mac, som ser ut til å ha blitt forsinket, eller Apples vanlige lynmeldingsprogram iChat (som det forresten er bygd kraftig på).
Om hvordan det eventuelt skal kunne tilbys på Windows er et større mysterium, men hvis FaceTime som nevnt frigis som en åpen standard, burde dette fint kunne integreres i eksisterede lynmeldingsprogrammer - som for eksempel den nevnte Fring.
Kilde: MacRumors

annonse