Til hovedinnhold

- Si opp Canal Digital innen 3 dager

Er du interessert i engelsk fotball og har Canal Digital som din tilbyder går du noen usikre uker i møte. Tjenesteleverandøren Canal+ har, fortrinnsvis via Canal Digital, sendt Premier League-kamper i Norden i nesten 15 år, men disse fotballrettighetene har nå TV 2 kjøpt. Seriestart for Premier League nærmer seg, og Canal Digital kan ennå ikke svare på om de får sende kampene. Oppsigelsestiden din er på to kalendermåneder. 
Bør du si opp nå, eller klamre deg fast til pinebenken for å se om Canal Digital kommer til enighet med TV 2 om å sende Premier League-fotball til høsten? Min anbefaling er at du sier opp avtalen.
Det har du omtrent ingenting å tape på.
TV 2s rettigheter 
TV 2 har som kjent rettighetene til den kommende sesongen av Premier League, men foreløpig er det bare  RiksTV og Altibox som får sende kampene. Viasat, Get og Canal Digital har ennå ikke kommet til enighet med TV 2. Men det ser mest dystert ut for sistnevnte, som altså de siste årene har hatt full dekning av Premier League via Canal+. 

Med en oppsigelsestid på to kalendermåneder hos Canal Digital vil det for mange fotballfrelste være aktuelt å si opp avtalen innen utgangen av mai, slik at man kan få på plass en ny løsning til seriestarten i august.

Brudd på avtalen?
Når jeg flyttet sist gang hadde jeg i realiteten tre valgmuligheter for å få inn TV-sendinger, enten RiksTV eller parabol fra Viasat eller Canal Digital. For meg virket valget enkelt fordi jeg er avhengig av å følge kamper fra Premier League på TV – altså Canal Digital.

Når samme selskap et års tid senere ikke lenger kan love at de vil distribuere engelsk toppfotball, anser jeg det som et stygt brudd på avtalen som rimeligvis burde bety at den gjeldende oppsigelsestiden utgår. Den gjør den imidlertid ikke. En kundeservicemedarbeider hos Canal Digital opplyser at oppsigelsestiden på hele to måneder uansett gjelder.

Hvorfor bør man IKKE si opp avtalen med Canal Digital hvis Premier League er desidert viktigst?
 - Fordi vi står midt i forhandlinger med TV2 og det fortsatt er lenge til Premier League sparkes i gang igjen. Vi jobber for å få på plass en distribusjonsavtale og tror TV2 også er interessert i at flest mulig skal få mulighet til å se Premier League, sier kommunikasjonsdirektør Kenneth Tjønndal-Pettersen i Canal Digital til Teknofil.no.

Si opp nå
For meg er det helt uaktuelt å ikke få se Premier League i min egen stue, og Canal Digital er for meg null verdt uten dette tilbudet. Web-TV-løsningen til TV 2 er kun som en nødløsning å regne i denne sammenheng.

Totalpakken til Canal+, som forrige sesong ga meg god dekning av Premier League, har jeg allerede sagt opp - også den med to måneders oppsigelsesfrist. Nå sier magefølelsen at det er på tide å si opp resten også. Canal Digital hevder stadig at de er i forhandlinger med TV 2 overfor sine kunder, mens TV 2 antyder vagt at de så vidt holder døren på gløtt for videre samtaler, ifølge e24.no. Det er et veldig dårlig tegn, fordi de to aktørene virker mer opptatt av å krangle enn å finne en løsning som vil komme seerne til gode.

Er du en fotballfrelst Canal Digital-kunde, har du lite å tape på å si opp avtalen din innen mandag 31. mai. Da er oppsigelsestiden over 31. juli, og du kan bruke de to månedene på å følge utviklingen for hvilke tilbydere som får sende Premier League. Får Canal Digital – mot formodning, slik det ser ut nå – vise engelsk fotball, kan du avbryte oppsigelsen eller tegne abonnement hos dette selskapet på nytt.

Merk at Canal+, som er tilgjengelig via Canal Digital, fremdeles har rettigheter til å vise spansk La Liga, italiensk Seria A, Allsvenskan og mye annen sport.

Kundeopprør?
Nærmere hundre tusen nordmenn er medlem av en supporterklubb for et engelsk fotballag, ifølge Supporterunionen for Britisk Fotball. Og det er nok først og fremst disse som rangerer engelsk fotball som så viktig at det er verdt å bryte med en TV-distributør som ikke klarer å få i stand avtaler for å vise kampene.

Men det er nok flere titusener i tillegg som liker å se Premier League på TV, og som kanskje føler at dette får begeret til å renne over hvis det er andre ting man er misfornøyd med hos distributøren. Canal Digital har for eksempel fått masse pepper for sin svake HD-PVR (eller dårlige dekodere generelt) fra kundene sine. Dette kan riktignok bli bedre i løpet av neste år, ettersom Conax har inngått et samarbeid med anerkjente TiVO om en ny dekoderløsning for Canal Digital. 
Fotballinteresserte Canal Digital-kunder er for øvrig også skuffet over at de ikke får sett Champions League på TV, fordi Canal Digital ikke har kommet til enighet med Viasat om distribusjon av kanalen Viasat Fotball.

Canal Digital virker nokså ubekymret over at sine kunder neppe vil få se engelsk toppfotball lenger, men dersom tusener av kunder sier opp sine avtaler vil det sende et sterkt signal til ledelsen. Og jeg mistenker at nettopp ledelsen har sterkt undervurdert fotballinteressen blant det norske folk.

Er du Canal Digital-kunde i dag, men vil se Premier League til høsten, har du lite å tape på å si opp ditt abonnement denne helgen. Det skal i alle fall jeg.

annonse