Til hovedinnhold

Vil heller ha iPad

Apples iPad - nettbrettet som fikk tusener av amerikanere til å stå i kø tidligere i år - ennå ikke er å få tak på her på berget. Joda, du kan selvfølgelig betale overpris for et importert eksemplar (eller ta inn i landet selv), men for de fleste er det uaktuelt å punge ut med såpass mye penger for en slik dings.
Les også: Slik er iPad etter tre uker
Men i det o'store utlandet, nærmere bestemt i Amerikas forente stater, er det fullt mulig å sikre seg en iPad uten å måtte leve på tørre kjeks resten av måneden. Og i en undersøkelse publisert på nettstedet Retrevo, der over ett tusen amerikanere ble spurt, dukket det opp noen interessante resultater.

4 av 5 vil heller ha iPad

For de som har tenkt å kjøpe seg ny og lett maskinvare er det nokså liten tvil - hele 78% er mer interessert i å anskaffe seg en iPad enn en minibærbar (netbook).

Men iPads faktiske dominans er likevel ikke så stor som dette gir inntrykk av. For av de som gikk med planer om å kjøpe seg en minibærbar da iPad ble annonsert i Apples sedvanlige januar-jippo, og bestemte seg for å vente, endte likevel brorparten opp med en netbook.

Vanlige bærbare fremdeles mest populært

I kampen mellom minibærbare og vanlige bærbare er det sistnevnte fremdeles mest populært, med 65% markedsandel. For de som heller foretrakk minibærbare var det hovedsaklig størrelse og vekt som var grunnen til at de gikk for dette, men pris og batterilevetid var også viktig.

annonse