Panasonic fyller hjemmet med lyd og bilde

SC-BTT770

I tillegg til å gi ut et skred av TV-er, lanserer Panasonic også nye modeller innen Blu-ray- og DVD-spillere, hjemmekinosystemer og lydanlegg.

Blu-ray og DVD

Fire nye Blu-ray-spillere er annonsert, hvorav tre støtter full-HD 3D – DMP-BDT310, DMP-BDT210 og DMP-BDT110 – mens DMP-BD75 er en 2D-modell. De tre 3D-spillerne kan konvertere 2D til 3D og justere dybdenivåer slik at man får skreddersydde 3D-effekter etter egen smak.

DMP-BDT210

Avspillerne i 3D-klassen vil også ha tilgang til Panasonics egen Internett-tjeneste – Viera Cast – som tilbyr Skype, Twitter, Youtube, apps og andre funksjoner som ser ut til å ha blitt standard. De tre modellene er også DLNA-sertifiserte, som innebærer at man kan dele innhold med PC-er og andre eksterne enheter.

BDT310 og BDT210 har et innebygd trådløst system, mens BDT110 krever en valgfri adapter for trådløs tilgang. Man kan benytte seg av en Iphone som fjernkontroll for alle de tre produktene.

To nye DVD-spillere har også blitt annonsert – DVD-S68 og DVD-S48. Begge modellene støtter DVD-R, DVD-R DL, DVD+R, DVD+R DL, DVD-RW og DVD+RW, og har innebygd digital tuner som kan brukes til å motta digitale TV-sendinger. DVD-S68 tilbyr i tillegg HD-oppskalering.

Hjemmekino

Panasonic har også vist frem tre nye hjemmekinosystemer med støtte for full-HD 3D-Blu-ray. De nye modellene heter SC-BTT770, SC-BTT370 og SC-BTT270, og skal ha strålende bildekvalitet, kinoaktig surround-lyd, innebygd trådløst nettverk, dokkingstasjon for Iphone/Ipod, Skype-kompatibilitet og effektkontroll for 3D.

SC-BTT370

Hjemmekinoanlegget er ment å være plassbesparende og praktisk, noe som blant annet innebærer en hovedkomponent som passer godt under en flatskjerm med sin høyde på 3,81 cm, samt trådløse bakre høyttalere til SC-BTT770 og SC-BTT370.

Cinema Surround Plus er Panasonics proprietære surround-teknologi og skal bidra med en forsterket auditiv opplevelse, mens subwooferen til de to toppmodellene SC-BTT770 og SC-BTT370 benytter seg av gulvet i sin prosess for å skape dyp og vibrerende lyd.

Modellene har én HDMI-utgang og to innganger som har Standby Pass-funksjon, noe som muliggjør overflytting av data fra tilkoblede enheter selv om anlegget måtte være slått av.

Stereoanlegg og lydplanke

Kompakte stereoanlegg har ikke gått av moten, og Panasonic gir ut SC-HC55, SC-HC05, SC-HC35 og SC-HC25, som skal ha både god kvalitet på lydreproduksjonen og ha dokkingstasjoner for Ipod. Alle anleggene, med unntak av SC-HC05, har CD-spiller og FM/AM-radio.

SC-HC05

Toppmodellene SC-HC55 og SC-HC05 tilbyr trådløs streaming av musikk via Bluetooth og tilgang til Internett-radio. Bluetooth Re-Master-teknologi skal i tillegg bidra til å forbedre kvaliteten på musikken fra Ipod-spilleren ved å kompensere for audiodata som vanligvis går tapt under trådløs Bluetooth-overføring.

SC-HC55 og SC-HC05 har Pure Direct Sound System-teknologi som minker forstyrrelse og forvrengning av lyd, og har et praktisk design som gjør plasseringen av dem rundt omkring i huset fleksibel og lettvinn.

Panasonic gir også ut en lydplanke ved navn SC-HTB520 – som har trådløs subwoofer og 3D-støtte. Lydplanken støtter Stream Out for 3D-bilder og ARC, noe som gjør at den lett kan kombineres med en av Panasonics Blu-ray-spillere eller 3DTV-er.

Lydplankens slanke design gjør at den lett kan plasseres under en TV, og tilbyr funksjoner som blant annet Clear-Mode Dialog – som sørger for en klar og skarp dialog. SC-HTB520 skal også emulere surround-lyd ved å få lydbølger til å bli reflektert på veggene, og subwooferen tilbyr gulvdirrende bass på samme måte som nevnt tidligere i artikkelen.

Alle produktnyhetene fra Panasonic er forventet å bli tilgjengelige i løpet av første halvdel av 2011.

(Kilder: Ecoustics (1), Ecoustics (2), Ecoustics (3), Ecoustics (4), Ecoustics (5))

Flere bilder:

DMP-BDT110
DVD-S48
DVD-S68
SC-BTT270
SC-HC35
SC-HC55
SC-HC25
SC-HTB520
Les også
Oppdatert Blu-ray-spiller fra Denon
Les også
Hva med innebygd hjemmekino i hagen?
Les også
Razer med portable høyttalere
Les også
Kraftfull mediaboks fra Digital Cowboy
Les også
Lanserer Blu-ray-spiller til bilen
Les også
LG viser også 3D-muskler
Les også
Panasonic med skred av TV-er
Les også
Nye godbiter fra Samsung
Les også
Lydplanke med 3D-støtte
Les også
Hjemmekino for folk flest
annonse