Tek.no

Nyhet

Kunne disse heltene eksistert i virkeligheten?

Ikke helt utenkelig, ifølge en biolog.

18 Aug 2014 17:30

Kinosaler de siste årene har blitt invadert av superhelter, hvor den ene er tøffere enn den andre. Helter som Spiderman, Hulk, Captain America og Wolverine er alle tilsynelatende vanlige mennesker, men som en følge av ekstraordinære tilfeldigheter, har de fått overmenneskelige krefter.

Tegneseriene har mange forklaringer. Captain America fikk sin styrke fra «vita rays», mens Bruce Banner blir til Hulken som en følge av at en radioaktiv gamma-bombe eksploderte.

Nå har biologen Sebastian Alvarado ved Stanford University sett nærmere på de rare forklaringene til tegneseriene og vurdert hvor troverdige de er.

«Super serum» mest troverdig

Det viser seg at i hvert fall én av heltene har en nesten troverdig forklaring. I både tegneserien og i de nyere Captain America-filmene ser vi nemlig hvordan legene gir den spinkle Steve Rogers en sprøyte med «super serum», før de utsetter han for skarpt lys i form av «vita rays». Et par øyeblikk senere står den digre Captain America foran dem, klare for å banke nazister og slemminger.

Dette kan ifølge Alvarado sammenlignes med en medisin som er under utvikling, som injiseres i kroppen og kan aktiveres i form av UV-lysbehandling i ettertid. Nå gjelder det bare å finne opp en supermedisin som kan sammenlignes med tegneseriene...

Liten sjanse for en ekte Hulk

Når det kommer til Hulken er det ikke like enkelt å forklare transformasjonen, forteller Alvarado. Han snakker en del om hva slags effekter radioaktiv stråling vanligvis har på mennesker, og tro det eller ei - sjansen for at du blir et digert, grønt monster er ganske liten.

Se de informative videoene til Alvarado under:


Visste du at Hulken i filmene ikke har noe "nedentil"?
Sjekk ut 7 ting du ikke visste om superhelter »

(Kilde: Washington Post)

annonse

Les også