Solcelletrær inntar Israel

Gir strøm, Wi-Fi, og kaldt vann – og passer perfekt inn i parker.

Trær er nokså miljøvennlige, og kan i tillegg være pene å se på. Solcellepaneler er anses også å være miljøvennlige, men er derimot sjelden en fryd for øyet. Dette har det israelske selskapet Sologic bestemt seg for å gjøre noe med, ifølge Digitaltrends, gjennom et prosjekt de kaller Solar Giving.

De har nemlig kombinert de to ovennevnte tingene, og skapt noe helt nytt: et solcelletre.

Avsindig pris

Treet minner en smule om trærne fra tradisjonelle 8-bit-spill.Foto: Sologic

Trærne, kalt eTree, skal etter planen «plantes» rundt omkring i Israel, og gi gevinst i form av kaldt vann, drikkevann til dyr, skygge og ikke minst elektrisitet. Denne elektrisiteten gir igjen nattbelysning, gratis Wi-Fi, strøm til dockingstasjoner for mobiltelefoner og uttak til andre duppedingser.

Faktisk er produksjonen på 1,4 kilowatt nok til å lade rundt regnet 35 vanlige laptop-er. Under treet er det også montert en touch-skjerm som kan gi informasjon om gjenværende kapasitet, samt annen informasjon.

Det er også planlagt at skjermen skal kunne sette brukerne i stand til å videochatte med andre, tilfeldige eTree-beskuere rundt omkring i verden.

Fra åpningen av treet.Foto: Sologic

Alt høres nokså bra ut så langt, men det er én, stor hake ved prosjektet: prislappen. Med en produksjons- og monteringskostnad på heftige 100 000 dollar – i overkant av 600 000 kroner – spørs det om vi får se så veldig mange av disse med det første.

Så langt har solcelletreet bare blitt montert i Israel, men Sologic har også spikret avtaler i Frankrike og Kina

Mange vil kanskje dra nytte av det trådløse nettet fra eTree
I denne israelske bibelparken er det derimot eslene som står for Wi-Fi-en »

(Kilde: Sologic via Digitaltrends)

annonse