Nyhet

Nokia skal gjøre mobilnettet sikrere

Slik blir veien videre for finnenes stolthet.

Nokia har solgt mobiltelefondivisjonen til Microsoft, men finnene er ikke ferdige i mobilbransjen av den grunn. Nå har arbeidet begynt med å stake ut kursen videre, skrive Computer Sweden.

En av hjørnesteinene i Nokias nye virksomhet blir Nokia Networks. De bygger ut og leverer utstyr til mobilnettverk verden over, og er blant de fremste i verden på dette.

Første juni etablerte Nokia en egen sikkerhetsorganisasjon, med det formål å utvikle løsninger for bedre sikkerhet i mobilnettet. Med stadig økning av mobilsignering, autentisering og banktjenester over mobilnettet, blir mobilsikkerhet stadig mer aktuelt, mener Nokia.

Samarbeider med eksterne

Som en del av den nye sikkerhetssatsingen kommer Nokia til å samarbeide med flere eksterne partnere, for eksempel Check Point, Juniper og F-Secure. Ved hjelp av disse samarbeidspartnerne skal Nokia tilby kundene brannmurer, og beskyttelse mot og avsløring av ulovlig inntrenging i nettene. Nokia lanserer også Mobile Guard, et verktøy operatørene kan bruke for å analysere trafikken i nettet.

Det norske mobilnettet går for å være et av verdens sikreste. Likevel er det langt mer som kan gjøres, sa den tyske krypteringseksperten Karsten Nohl da Mobilen.no intervjuet ham i april. Blant annet viser en undersøkelse Telenor har fått utført at bare halvparten av oss bruker automatisk lås på mobilen. Dermed ligger den vidåpen hvis den skulle bli stjålet eller havne i hendene på uvedkommende.

Varsleren Edward Snowdens avsløringer av den amerikanske etterretningstjenesten NSAs omfattende overvåking av kommunikasjon i og utenfor landets grenser, har også skapt et marked for overvåkingssikre mobiltelefoner. Flere leverandører har allerede lansert slike telefoner.

Les mer: – Elendig sikkerhet kan ikke stoppe Android

Kilde: Computer Sweden

Les også
Telenor-sentralbord skaper bekymring
Les også
Dette skal bli Norges fremste digitale våpen
Les også
Gullavtale til iZettle
Les også
Bedriftene vil ha billige videosamtaler
Les også
Samsung installerer antivirus
Les også
Tidligere Nokia-ansatt vil lage markedets tøffeste mobiler
annonse