Tek.no

Nyhet

Vil du ha førerkortet ditt i en app?

Det får innbyggerne i Iowa neste år.

Espen Irwing Swang, Tek.no/Statens Vegvesen
11 Des 2014 06:30

I årevis har det blitt sagt at du snart kan legge igjen lommeboka hjemme, fordi mobiltelefonen din kommer til å romme alt. Likevel flyr folk flest rundt med minst et bankkort og som regel også et førerkort eller annen ID til enhver tid.

Med tjenester som Valyou, Apple Pay, mCash og flere andre, samt stadig mer moderne mobilbankløsninger, spørs det om ikke bankkortet ryker om ikke så altfor lenge.

Men hva med førerkortet?

Neste år vil innbyggerne i delstaten Iowa i USA muligens få anledning til å legitimere seg med en førerkort-app, skriver Engadget.

Det neste halvåret vil utvalgte ansatte i delstaten teste løsningen for å se se hva de synes. Dersom alt går etter planen, vil også vanlige innbyggere få anledning til å søke om førerkort-app senere i 2015.

Beskyttet med PIN-kode

I pilotprosjeket vil appen kun være beskyttet med PIN-kode, men angivelig vil det komme en ekstra vertifikasjon etter hvert. Det kan for eksempel være biometriske sikkerhetsfunksjoner som fingeravtrykksleser eller ansiktsgjenkjenning.

Trafikkpoliti, sikkerhetskontroller, alkoholutsalg og utesteder vil kunne sjekke om det digitale førerkortet er gyldig ved at kunden snur på mobilen sin. Da vil de se om profilbildet roterer på en bestemt måte.

Iowa-innbyggere har fra før anledning til å vise en digital kopi av vognkort og forsikringspapirer hvis de blir stoppet i politikontroll. Politikerne ser digitalt førerkort som et naturlig steg videre fra dette, skriver Des Moines Register.

Har du lyst på førerkort i en app, så fremt løsningen er like sikker som mobilbanken din? Si din mening i kommentarfeltet nederst!

Implanterte en chip i hånden sin for slippe nøkler
Stadig flere gjør som denne svenske kvinnen »

(Kilder: Engadget, Des Moines Register)

annonse

Les også