Tek.no

Nyhet

Google vil investere milliarder i mystisk 3D-firma

Hemmelighetsfullt selskap skal by på teknologi folk tror ligger 50 år frem i tid.

Magicleap.com
15 Okt 2014 12:00

Mens de flestes øyne er festet til Oculus VR for å finne ut hva fremtiden vil være for rike 3D-opplevelser med dyp innlevelse, har Google valgt å kjøre et litt annet løp. Kilder sier nemlig til nettstedet Recode at søkegiganten er parat til å bla opp drøyt tre milliarder kroner for å finansiere et lite, nesten ukjent selskap ved navn Magic Leap.

Magic Leap har ingenting med den lille bevegelsessensoren Motion Leap å gjøre. I stedet har de jobbet i det skjulte med noe som kan høres ut som en direkte konkurrent til Oculus Rift, men som visstnok skal slå Oculus-brillene kraftig ned i støvlene.

«Cinematisk virkelighet»

Nøyaktig hva Magic Leap holder på med er temmelig uklart, men i et intervju med South Florida Business Journal kommer Rony Abovitz – selskapets toppsjef og grunnlegger – med noen temmelig oppsiktsvekkende påstander.

Han røper ingen konkrete detaljer, men sier selskapet utvikler en banebrytende ny måte å interagere med datamaskiner på. På spørsmål om det er snakk om en bedre versjon av «de brillene som får folk til å føle at de er på berg-og-dalbane» svarer han avkreftende.

– Virtuell eller utvidet virkelighet er gamle begreper, som forbindes med teknologi som ikke levde opp til forventningene. Vi bruker uttrykket «cinematisk virkelighet» for å ikke bli forbundet med slikt. Når du ser det, så vil du skjønne at vi jobber med det som vil være måten å bruke datamaskiner på de neste 30 – 40 årene, sier han til avisen, og legger til:

– Det å gå lengre og dypere enn det vi gjør ville vært å endre hva det betyr å være menneskelig.

– Folk tror det vi har er 50 år unna

En av de største utfordringene for Magic Leap skal visstnok være å ikke bli lokket til Silicon Valley, men Abovitz mener det bør være mulig å bygge opp et selskap på størrelse med Apple også i Florida. Ambisjonene er altså definitivt på plass, men den hemmelige teknologien har altså klart å lokke til seg betydelig finansiering – nå også fra Google.

– Investorene har åpenbart fått se noen flere detaljer. De som har fått se dette har blitt helt overveldet. De tror ikke slik teknologi er mulig å få til, de tror dette er 50 år unna, og tror i alle fall ikke det kan finnes her, sier Abovitz til South Florida Business Journal.

For å muliggjøre denne mystiske teknologien, som Recode mistenker at handler om å projisere ultrahøyoppløste bilder rett på øyet fra en slags brille, må det meste også utvikles fra grunnen av. Både maskinvare, programvare og fastvare må bygges fra start, for det finnes ifølge Abovitz ikke mye hyllevare som takler det de holder på med.

Ingenting er sikkert

Enn så lenge må vi likevel smøre oss med tålmodighet før vi får vite mer, og selv selskapets egne demonstrasjoner er lite å feste lit til – en iPhone-app Abovitz viste frem i 2011 kalt «Hour Blue» var visstnok bare en avledningsmanøver, ifølge ham selv.

Selskapet samarbeider likevel med flere store navn, så som Weta Workshop – folkene bak spesialeffektene til Ringenes Herre-filmene – og en rekke store profiler fra flere teknologigianter har gått over til Magic Leap etter å ha sett hva de driver med.

Slagordet deres er visstnok «menneskehjernen er fortsatt den beste skjermen som er laget», og ifølge Recode er patentsøknadene deres sentrert rundt kontrollhansker, skjermvisirer og 3D-teknologi. New York Times er det eneste mediet som har fått prøve ut teknologien, og de beskriver det som et «digitalt lysfelt» som sendes inn i brukernes øye.

Hva alt dette kan komme sammen til vil nok vise seg.

I mellomtiden er det Oculus Rift som er den ubestridte kongen:
Ekstra: Oculus Rift DK2 er enda bedre enn de første versjonene »

(Kilde: Recode, South Florida Business Journal, New York Times)

Les også
Slik skal Oculus Rift-sjefen gjøre VR til en suksess
Les også
Google gjør gigantinvestering i unik VR-teknologi
Les også
Tar med seg hele kroppen inn i Oculus Rift-verdenen
Les også
Stor overraskelse: Facebook har kjøpt Oculus VR
Les også
Vi har testet Oculus Rift – råere blir det ikke
annonse

Les også