Tek.no

Nyhet

Denne appen lar deg velge fokus etter at bildet er tatt

Fiffig, ny funksjon for mobilfotografene.

iTunes
17 Okt 2014 06:04

Etter hvert som mobilkameraene stadig forbedres blir mobiler et stadig mer velegnet verktøy for fotografer som ikke ønsker å bruke masse penger på vanlige fotografiapparater. I den forbindelse slippes det også hele tiden nye applikasjoner som skal assistere mobilfotografene på nye måter.

Nå har det dukket opp enda en fotoapplikasjon som antakelig vil være av interesse for folk som bruker mobiltelefonen til å ta bilder med på jevnlig basis. Applikasjoner heter «MultiCam» og ligger ute på Apples App Store.

Velg fokus og eksponering etterpå

Det spesielle med MultiCam er at den setter deg i stand til å velge fokus og eksponering etter at du har tatt bildet. Det gjør programmet ved å ta i bruk noen av de nye manuelle fokus- og eksponeringsfunksjonene som ligger i det iOS 8-operativsystemet.

Det hele fungerer ved at man velger opptil 15 ulike fokuspunkter og 9 ulike eksponeringer etter at du har bestemt deg for utsnittet. Så tar du bildet og holder kameraet stille mens det tar en serie av bilder med de valgene du har gjort.

Justér med glidebrytere

Deretter får du opp et bilde med glidebrytere som du kan bruke til å justere mellom de ulike eksponeringene og fokuspunktene til du finner en kombinasjon du er fornøyd med. Så lagrer du det i iPhone-galleriet og sletter det fra MultiCam-appen, hvor det rimeligvis tar en god del plass.

Appen har også en funksjon som heter «9 Area Focuses», som innebærer at utsnittet deles inn i ni ruter hvorpå kameraet tar bilder med fokus på hver av rutene. Mer informasjon om applikasjonen finner du på produktsiden på App Store.

Her er en annen nyttig app: Denne lar deg enkelt ta fjellstabile bilder »

(Via Lifehacker)

Les også
Slik sletter du bildene fra iCloud, og ikke bare telefonen
Les også
Disse 10 fototriksene bør du kunne
Les også
Slik tar du spektakulære bilder av lynet
annonse

Les også