Til hovedinnhold

«Ny» mobilprodusent er mer verdt enn Lenovo

Kinesiske Xiaomi prises skyhøyt.

Xiaomi er et forholdsvis nytt navn i mobilverdenen. Den kinesiske mobilprodusenten har bare holdt på i rundt tre år, men har likevel lykkes i å trekke til seg store mengder oppmerksomhet. Nå er selskapet verdsatt til 10 milliarder dollar, eller rundt 60 milliarder kroner. Det er mer enn verdens største PC-produsent, Lenovo, er verdt.

Tidligere har Xiaomi vært verdsatt til godt under det halve – 4 milliarder dollar.

Tallene kommer i forbindelse med nye investeringer selskapet har fått, men det er ikke kjent hvem som står bak pengeinnsprøytningen, eller hvor stor den er.

Les også: Kina-mobilene ga HTC og LG juling

– Noe som ikke stemmer

Analytiker Teck-Zhung Wong hos IDC er imidlertid kritisk til den nye verdisettingen overfor Financial Times.

– Lenovo gjør flere ting og har en langt bredere portefølje av produkter enn Xiaomi. Med det som utgangspunkt er det noe som ikke stemmer i verdisettingen, forklarer Wong.

Samtidig skryter analytikeren av både produktene og markedsføringen fra Xiaomi, men han stiller seg usikker til om selskapet klarer å opprettholdet drivet de har hatt frem til nå. En usikkerhet Wong påpeker at også gjør seg gjeldende for Apple om dagen.

Gikk forbi Apple i Kina

For Xiaomi er det uansett enda en fjær i hatten at de i årets andre kvartal gikk forbi Apple i markedsandeler innenfor Kina. Xiaomi er med det den sjette største mobilprodusenten på det kinesiske markedet, med fem prosent av markedet, mot Apples 4,8 prosent.

Xiaomi er eid av blant annet staten Singapore gjennom fondet Temasek og brikkeprodusenten Qualcomm.

Xiaomi har slått gjennom ved å selge svært godt spesifiserte mobiltelefoner til lave priser. Telefonene selges foreløpig kun i Kina, men det har vært spekulert i at Xiaomi også ønsker å skaffe seg et fotfeste i Europa.

Les også: Lenovo selger flere mobiler og nettbrett enn PC-er

(Kilde:

ft.com

)

Les også
Apple, Samsung ... og Xiaomi?!
Les også
Lenovo åpner gigantanlegg i Kina
Les også
Ukjent konkurrent stjeler Googles Android-sjef
Les også
Selger flere mobiler og nettbrett enn PC-er
Les også
Ny kinaprodusent satser i Europa
Mer om
annonse