Tek.no

Nyhet

HTCs neste vil ha 13 megapikslers frontkamera

Ryktes å bli en røver på «selfies».

Espen Irwing Swang/Amobil.no
Torstein Norum Bugge
6 Okt 2014 09:55

Som regel er det større fokus på kvaliteten på hovedkameraene i mobiler enn i frontkameraene, rett og slett fordi vi bruker sistnevnte mer. Akkurat det kan det se ut til at HTC blåser en lang vei i, for på det som ryktes å bli selskapets neste modell har de ifølge CNET like godt puttet inn det samme kameraet i front som i bakgrunnen.

13 megapiksler foran og bak

Telefonen skal få 13 megapikslers oppløsning på både hoved- og frontkameraet, og derav skal den også bli kalt – nokså treffende – HTC Desire Eye. Dette er altså en telefon som retter seg mot de virkelig selfie-frelste, som helst ikke vil miste kvaliteten på bildet selv om man bestemmer seg for å ta en sjølis.

Såkalte «selfies» brukes i flere og flere tjenester og apper, så for noen kan nok et slikt kameraoppsett appellere til en viss grad. Det er uansett sjelden man tenker over akkurat kvaliteten på et Snapchat-bilde eller lignende.

Designfilosofien er markant annerledes enn på tidlige telefoner.Foto: @upleaks

Rent utover de to kameraene får mobilen sannsynligvis en HD-skjerm på 5,2 tommer og 32 GB lagring. Batteriet er uttagbart og på velvoksne 2 400 mAh, 2 GB minne (RAM) er innebygget, og for å drive alt sammen ligger en Snapdragon 801-brikke under panseret.

Slik ser HTC Desire Eye ifølge ryktene ut.Foto: @upleaks

Det er så langt ikke kommet ut noe mer informasjon, heller ikke om lanseringsdato eller pris, men det ryktes at telefon vil bli en slags avart av toppmodellen HTC One (M8), eller at spesifikasjonslisten vil minne på en lang rekke punkter. Et par lekkede bilder viser uansett en ny designfilosofi fra taiwanernes side.

HTC har planer om å lansere flere andre ting i år også:
For eksempel en smartklokke! »

(Kilde: CNET)

annonse

Les også