Tek.no

Nyhet

Du kommer til å elske denne Lollipop-funksjonen

Snart slipper du å låse opp mobilen når du er hjemme.

Shutterstock 90461992
28 Nov 2014 11:00

Android 5.0 Lollipop er trolig den mest etterlengtede Android-oppdateringen på lenge, og det er det en grunn til, skal vi tro The Verge. Ifølge dem er neste versjon av operativsystemet Googles desidert beste. En av grunnene til det er at Lollipop vil få en mengde nye og friske funksjoner, og nå er enda en av dem avslørt.

Fra og med Lollipop vil du nemlig kunne sette en slags geografisk lås på telefonen din. Enklere sagt betyr det at du kan velge «frisoner» der skjermlåsen skal deaktiveres, for eksempel innenfor husets fire vegger.

Det er nettopp slike typer steder at den nye låsen er tiltenkt, fordi sannsynligheten for å bli frastjålet mobilen hjemme er betydelig mindre enn ellers. På samme måte kan for eksempel også jobben, hytta eller bestekompisens bolig også lett gjøres til frisoner. Det er en praktisk løsning om du vanligvis vil sikre mobilen, men er lei av å taste inn koder for å sjekke hvert minste varsel.

The Verges journalist har allerede prøvd funksjonen i en utviklerversjon av Lollipop. Slik ser informasjonsskjermen ut.Foto: Faksimile fra The Verge

Funksjonen kommer forhåndsinnstallert i Lollipop.
Her kan du sjekke når du kan oppdatere »

(Kilde: The Verge)

annonse

Les også