Tek.no

Nyhet

Google tester legetjeneste på nett

Søker du etter symptomer, kan du få tilbud om en videosamtale.

Shutterstock
13 Okt 2014 12:34

Blir du syk eller skader deg på et vis, er kanskje Googles søkemotor første stopp for å finne ut hva som er i veien. Selvdiagnostisering basert på noe hvem som helst kan ha skrevet på Internett er samtidig ikke spesielt smart, og som regel bør du kontakte fastlegen din.

Nå skriver The Verge at Google er i ferd med å teste ut en ny videochat-tjeneste som kan koble deg direkte til en lege. Foreløpig er funksjonen bare tilgjengelig for et fåtall brukere, ettersom Google vil sjekke om det fungerer i praksis. Vi antar at det til å begynne med bare er amerikanske Google-brukere som får dette tilbudet.

Dukker opp i søkeresultatet

Dette dukket plutselig opp i søkeresultatet til Reddit-brukeren.Foto: Reddit/@jasonahoule

Det var en bruker fra nettsamfunnet Reddit som varslet om den nye «Snakk med en lege nå»-knappen som plutselig hadde dukket opp. Vedkommende hadde nettopp gjort et Google-søk etter smerter i kneet.

Det nye legetilbudet er knyttet opp mot Google Helpout, hvor du mot betaling kan få hjelp av eksperter på ulike områder via videosamtaler. I testperioden er imidlertid legehjelpen gratis.

Flere lignende testprosjekter finnes fra før. For en tid tilbake skrev vi for eksempel om en app som lar deg sende bilder og informasjon om underlivsplager, hvor Internett-leger gir svar på om det kan være en kjønnssykdom. Og ikke minst dette prosjektet fra Norge:

Får hjelp med psykiske lidelser via videosamtale
Barn og unge slipper å reise til legekontoret for behandling »

annonse

Les også