Tek.no

Nyhet

Mye feil med iPhone-SMS

Marius Røstad
15 Nov 2007 09:47

Mange har hevdet at det skjermbaserte tastaturet på Apple iPhone ikke akkurat er optimalisert for å skrive mange tekstmeldinger. Nå viser da også en undersøkelse fra User Centric at det blir langt flere skrivefeil med Apples mobiltelefon, enn telefoner med fysiske QWERTY-tastatur.

Les også:
- Iphone-taster slaktes
- Vi tester Apple iPhone
- Tastetrøbbel for Iphone

Flere feil
Det amerikanske selskapet samlet inn data fra 60 deltakere, som tastet inn tekstmeldinger og utførte andre mobiloppgaver. Disse 60 var delt på 20 som har hatt iPhone i minst én måned, 20 som har telefoner med fullstendig QWERTY-tastatur og 20 som har det som kan regnes som vanlige mobiltelefoner med nummertastatur.
iPhone-eierne skrev tekstmeldinger like raskt som de med fysiske QWERTY-tastatur, men det viste seg at de hadde langt flere skrivefeil (5,6 feil per melding) enn de med fullstendige tastatur (2,1 feil per melding) og de med numeriske tastatur (2,4 feil per melding).

Blir ikke bedre
Kanskje like interessant er det at det ikke var noen forskjell i feilprosent mellom erfarne og uerfarne iPhone-brukere.
- Selv om rettefunksjonen til iPhone hjelper viser disse dataene at iPhone-brukere som har mobilen i en måned fremdeles har like mye feil som dagen de fikk den, sier toppsjef i User Centric, Gavin Lew.
User Centric har også tidligere slaktet iPhone-tastaturet. En undersøkelse fra august viste at det i snitt tok nesten dobbelt så lang tid å bruke det virtuelle iPhone-tastaturet som et vanlig mobiltastatur. I likhet med den nye undersøkelsen er det også denne gangen kun benyttet et veldig lite utvalg med testpersoner (20 personer).
Les hele undersøkelsen fra User Centric her.

annonse

Les også