Nvidia taper markedsandeler så det synger

Markedet for grafikkprosessorer til PC-er er i sterk endring. Behovet for grafikkytelse er voksende også i ordinære PC-er. Samtidig blir stadig flere prosessorer utstyrt med en egen grafikkrets, og det reduserer behovet for mer separate løsninger, siden mange faktisk er fornøyde med den ytelsen de da får. For Nvidia, som baserer seg på dedikerte grafikkløsninger, fungerer denne situasjonen dårlig.

Analyseselskapet Jon Peddie Research (JPR) kom denne uken med om rapport om grafikkprosessormarkedet i første kvartal i år. Det totale salget av GPU-er viste en vekst på ti prosent.

Følgende tabell viser oversikt over salget av grafikkløsninger i første kvartal 2011, sammenlignet med første og fjerde kvartal 2011.

Mellom første kvartal i fjor og første kvartal i år vokser både Intel og AMD kraftig, mens Nvidias markedsandel har blitt redusert fra 28 til 20 prosent. Både Intel og AMD tilbyr nå x86-prosessorer med integrert grafikkrets, noe Nvidia foreløpig ikke gjør. Nå er det lite trolig at det heller skjer med det første, og vi har vel liten tro på at de gjør det på sikt heller, selv om vi ikke skal utelukke det.

Les detaljene på jonpeddie.com.

(Kilder: Digi.no, Jon Peddie Research)

Les også
AMD Catalyst 11.5 er klar
Les også
Multicom Xishan W150: Multicom Xishan W150
Les også
Nvidia 3D Vision kommer til nettvideo
Les også
MSI utvider Hawk-familien
Les også
Nvidia GeForce GTX 550 Ti
Les også
Nvidia GeForce GTX 590
Les også
GeForce GTX 590 er her
Les også
Nvidia slipper teaservideo
Mer om
annonse