Tek.no

Nyhet

Billig mellomformat fra Lomo

Gjør deg klar for verdens første 6 x 12 med autoeksponering.

Montasje: Akam.no/produsent
Hanna Magnussen Krogvold
27 Okt 2012 04:05

Belair X 6-12 er navnet, og de analoge fotografer der ute som ikke klarer å bestemme seg for hvilket format de foretrekker kan like gjerne notere seg det bak øret. Det lille foldekameraet har ikke bare panoramaformatet 6 x 12 å by på; du kan også velge å skyte i det tradisjonelle 6 x 9-formatet eller kvadratiske 6 x 6.

Foreløpig fins det kun to forskjellige objektiver til dette kameraet: Et 90 mm standardobjektiv og et 58 mm vidvinkelobjektiv. Begge disse følger med kameraet. Produsenten lover dog at det ganske snart kommer flere, spennende objektiver. Lite utvalg i objektivparken til tross: Et lite og nett kamera som skyter i 6 x 12-format er ikke hverdagskost, og det bør være grunn god nok til å ta en titt på denne røveren.

X 6-12 støtter film med ISO mellom 50 og 1600 og har korteste lukkertid på beskjedne 1/125 sekund. Siden kameraet tar på seg jobben med å justere eksponering er dette kanskje et godt kamera for nybegynneren som har lyst til å ta noen prøvende skritt inn i den analoge verden? Prisen er tross alt ikke så stiv: Veiledende pris på den billigste varianten i plastikk ligger på £199.00, eller cirka 1850 NOK, mens den litt mer solide varianten i metall med lær ligger på £269.00 (cirka 2500 NOK).

Les også: Leica med nytt mellomformat

Kilder:
Lomography.com/BELAIR

Les også
Eksperimentell optikkpakke fra Lomography
annonse

Les også