Til hovedinnhold

Denne krabaten skal gjøre deg mer empatisk

Babyrobot vil forbedre interaksjonen mellom voksne og barn.

Project Affetto

Har du behov for å bedre dine empatiske evner? Noen forskere fra Osaka-universitetet i Japan har skapt en robot som skal hjelpe deg med nettopp det.

Hils på Affetto, en liten kunstig krabat som er lagd for å etterligne et 1 – 2 år gammelt barn. Affetto kan lage realistiske ansiktsuttrykk og reaksjoner slik at mennesker kan samhandle med babyroboten på en mer naturlig måte.

Vil forstå utvikling

Barneroboten er en del av robotikkforskning på kognitiv utvikling. De japanske forskerne forsøker med andre ord å forstå forløpet til menneskelig intelligens via bruken av roboter.

Affetto blir også brukt til å studere de tidlige fasene av sosial utvikling hos mennesker. Tidligere forsøk på studier av interaksjonen mellom barneroboter og mennesker var mislykket på grunn av mangelen på realistisk fremtoning hos det kunstige mennesket. Testpersonene behandlet med andre ord ikke det som var en tydelig robot som et menneske.

Affetto forsøker å løse disse utfordringene, og forskerne håper at roboten vil bidra til å forbedre samhandlingen mellom babyer og omsorgspersoner – altså å utvikle empatien.

Planen er å gi Affetto en hel kropp etter hvert, for det er tvilsomt at et hode alene vil bringe frem de mest realistiske følelsene.

Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: IEEE Spectrum)

Se Affetto i videoen nedenfor:

annonse