Til hovedinnhold

Helt slutt for UIQ

I sommer kjøpte Nokia opp mobiloperativsystemet Symbian, og la alt ut som åpen kildekode. Sony Ericsson og Motorola bruker en Symbian-variant kalt UIQ som sitt operativsystem for smarttelefoner, men nå er det altså slutt, skriver Dagens IT.
Etter en uttalelse fra Sony Ericsson-sjef Patrick Olson under et Symbian-arrangement tidligere i høst, gikk ryktene om UIQs død.
- UIQ har ikke trukket til seg den interessen fra verken operatører, produsenter eller konsumenter som trengs for å hindre det i å feile, sier Sony Ericssons viseadministrerende og sjef for programvareutvikling, Patrick Olson.
Selskapet Uiq har siden i sommer jobbet for å finne en ny forretningsmodell etter at Symbian la ut alt som åpen kildekode, men nå har samtlige 270 ansatte fått varsel om oppsigelse.
Avgjørelsen er ikke umiddelbar, og Sony Ericsson har gått med på å finansiere driften inntil videre for å gi selskapet et sjanse til å restrukturere forretningen.
– Det er bra Sony Ericsson gjør det mulig for oss å prøve å rekonstruere selskapet. Vi skal prøve å skape nye arbeidsplasser. Hvor mange vet jeg ikke, men det er målsetningen, sier Uiq-sjef Johan Sandberg til it24.se.

Mer om
annonse