Til hovedinnhold

Lyntest: Lag panoramabilder på Iphone

Kameraet på Iphone 3G har ikke fått all verdens skryt. Ganske forståelig egentlig, med tanke på at et tomegapikselkamera uten ekstra funksjonalitet er labert på en toppmobil i 2008.
Selv om kameraet i seg selv ikke er det beste finnes det en rekke programmer som gjør kameraet bedre, eller i hvert fall kamerafunksjonaliteten litt mer interessant. Photowizard (Itunes-link), Photo Lab (Itunes-link) og Juxtaposer (Itunes-link) er noen av disse.
Ta panoramabilder
Det har også dukket opp noen programmer til Iphone som lar brukeren ta panoramabilder relativt enkelt. Panorama (Itunes-link) og Pano (Itunes-link) er et par av disse, og vi har testet det billigste av de to.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Slik er brukergrensesnitt på Pano

Programmet er usedvanlig brukervennlig. Etter oppstart er det bare å begynne å ta bilder. Etter at første bilde er tatt får du muligheten til å ta et nytt bilde, med en semitransparent versjon av forrige bilde på venstre siden av skjermen. Dette gjør det ganske enkelt å vite hvor neste bilde må begynne for å få best resultat.

Det er mulig å sette sammen opp til fire bilder, men du kan også avslutte når du vil ved å trykke på cancel. Da får du i så fall muligheten til å avslutte programmet eller sette sammen bildene du allerede har tatt.

Resultatet legger seg rett inn i billedgalleriet ditt og kan enkelt overføres til datamaskinen. Dette gjøres selvsagt på akkurat samme måte som for alle andre bilder som tas med Iphone 3G.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her er et av panoramabildene vi har laget med Pano


Ikke perfekt
Selv om programmet er veldig brukervennlig skulle vi gjerne sett at funksjonaliteten var litt bedre. Som det er veldig enkelt å se på panoramabildet over er det langt fra noe perfekt resultat.
Riktignok sys bildene ganske godt sammen, men programmet gjør ikke mye justeringer for deg. Det vil si at det kan bli ganske skjevt mellom de forskjellige bildene, og du må til tider være pinlig nøyaktig for å få et tilfredsstillende resultat.
Det kan derfor være greit å hoppe over denne, selv om prisen på 17 kroner ikke er den verste. Vi kommer tilbake med en lyntest av Panorama også for å se om dette løser oppgaven bedre.

Mer om
annonse