Til hovedinnhold

"Gamle" slagere topper Spotify

Hver sommer er det enkelte låter som får unødvendig mye plass på radio og som du nesten ikke slipper unna samme hvor du går. I år er vi usikre på hvem som ligger på topp, men Lars Vaulars "Solbriller på", ligger an som en ekstremt god kandidat etter nærmest å ha gått på repeat hos P3. Hos spotifybrukere i Norge er det derimot ikke denne sangen som troner på toppen.

Lite forandring fra i våres

Overraskende nok ser det ut til at spotifybrukere her i landet har forandret sine musikkvaner lite fra i våres. Da som nå ligger Lady Gaga med "Poker face" og Guru Josh Project med "Infinity 2008" høyt oppe på topplisten. Muligens kan denne stillstanden på toppen ha sammenheng med at tjenesten benyttes mindre om sommeren da den er lite mobil. Du er avhengig av Internett for å benytte tjenesten. Samtidig bør det at det er færre brukere gi større utslag i variasjon i musikken, det gjør det tilsynelatende ikke.


Det er også interessant å se at på topplisten for Sverige og Finland ligger lokale artister og deres sommerhits høyt oppe på topplisten. Slik er ikke tendensen hos norske brukere. Her er det kun Alexander Rybak og Röyksopp av norsk artister som befinner seg på listen over topp ti. Muligens er det ingen norske artister som har klart å fenge spotifybrukere i Norge nok til at deres sommerlåt kan makte å klatre til topps. På den annen side er sommeren fortsatt ikke over. Her er hele topp ti listen hos Spotify for Norge:
Lenker går direkte til sangene i Spotify. For å bruke tjenesten må du ha en konto fra før, få tak i en invitasjon, eller du kan betale for tilgang uten reklame.

Topp ti sanger i Spotify

1. Flo rida - Right round.
2. Lady Gaga - Poker Face.
3. Beyoncé - Halo.
4. Guru Josh Project - Infinity 2008.
5. MGMT - Kids.
6. Alexander Rybak - Fairytale.
7. Eminem - We made you.
8. Röyksopp - The Girl and The Robot.
9. The Killers - Human.
10. Dr. Dre - Crack a Bottle.
Overraskende nok figurerer ikke Michael Jackson med en eneste sang på denne listen selv om han er inne med flere sanger hos Spotify. Sammenlignet med VG lista ser vi en rimelig stor forskjell i hva slags låter folk hører på med streaming og hvilke de velger å kjøpe. Hos VG lista ligger for eksempel Michael Jackson i dag inne med hele tre sanger på topp ti listen. Samtidig er tre på topp hos VG lista sanger vi ikke engang finner på topplisten hos Spotify. Nemlig "Ambitions" av Donkeyboy, "Lonesome Traveller" av Paperboys og "Back to the 80's" av Aqua, dette på tross av at alle tre låtene ligger inne hos Spotify.

Tydeligvis er nordmenn gladere i å kjøpe musikken som slår an i sommer enn å høre den via streaming på nett. Der er det "gamle" slagere som fortsatt regjerer.

Mer om
annonse