Til hovedinnhold

Youtubeparasitt får fortsette

Forrige uke skrev vi om musikktjenesten Muziic. Denne tjenesten henter inn lyd og musikk fra Youtube og gir deg mulighet til å sette opp spillelister og søke opp den musikken du ønsker å høre på. Med andre ord er det lyden fra Youtube og ikke videoene som kommer i sentrum her. Det var derimot uklart om Google ville godkjenne denne bruken av Youtube. Nå har de gitt grønt lys.
Les også: Test av Muziic.

Godkjent av Google

Ifølge Cnet News har skaperne av Muziic, 15 år gamle David Nelson og hans far, gått med på å forstørre videoavspilleren som følger med tjenesten. I den originale utgaven av tjenesten var denne på størrelse med et frimerke, men Nelson lover nå at denne skal bli større. Ifølge dem har Google ingen andre innvendinger mot tjenesten.

- Vi er veldig spente på fremtiden for Muziik. Vi er glade for å samarbeide med Youtube og Google for å fininstille spilleren, sier Nelson til Cnet News.


Med dette vil i så fall Google ha gitt klarsignal til at det også kan utvikles andre lignende tjenester. Dette kan med andre ord medføre at vi fremover vil se en rekke nye tjenester som vil utnytte Youtubes arkiv av lyd og bilde. Selv var vi ikke ekstremt imponert over kvaliteten Muziik kunne levere, men sett i forhold til tjenester som Spotify finner du her en rekke sanger som ikke nødvendigvis er lisensiert.

Platebransjen følger med

Platebransjen holder på sin side et våkent øye med utviklingen. De er neppe glade for tjenester som gjør det enklere å lytte til musikk gratis via Internett. De stiller på sin side spørsmål om hvem som har lisenser til å videreformidle musikken.
Samtidig ligger det utvilsomt mye musikk på Youtube som plateselskapene absolutt ikke har godkjent. For eksempel finner du mye av The Beatles, et band som enda ikke har kommet ut i lovlig distribusjon via Internett. Men dette vil i første rekke være et problem mellom Youtube og musikkindustrien og ikke Muziik og musikkindustrien. Nelson sier på sin side at han gjerne vil få på plass lisensavtaler med platebransjen.
Her kan du selv laste ned og teste Muziic.

Mer om
annonse