Til hovedinnhold

Forsvarer ”Super”-abonnementene

På førstkommende lørdag, 1. november, kan du tegne Telenor-abonnementene Super, Super Pluss og Super Kontroll. Disse abonnementene er beregnet på deg som vil kjøpe deg en ny mobil til subsidiert pris, men naturligvis blir både månedspris, minuttpris og oppstartspris langt høyere, sammenlignet med de rimeligste abonnementene på markedet.

Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor, forsvarer imidlertid de nye ”Super”-abonnementene, og sier at de er konkurransedyktige på pris i forhold til tilsvarende Netcom- og Tele 2-abonnementer.

Kamp om mobilkjøperne

Krokan hevder at abonnementet Super Pluss vil være et attraktivt alternativ for de kundene som i dag har Netcom Super Talk eller Tele 2 Hero. Disse abonnementene er altså beregnet på deg som vil kjøpe en ny mobiltelefon til en lavere pris i butikken, mot at du betaler en høyere månedspris, minuttpris etc.

- Når det gjelder Super Pluss, konkurrerer dette abonnementet primært mot Tele 2 Hero og Netcom Super Talk., sier Krokan til Mobilen.no

(Artikkelen fortsetter under bildet.)


Informasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Størst kundemasse

Når vi sammenligner de tre abonnementene som Krokan nevner, ser vi at de kommer relativt likt ut. Tele 2 Hero ligger litt lavere i pris – totalt sett – men har den minste kundemassen av de tre operatørene. Med Netcom Super Talk har du tre ulike priser å holde styr på, avhengig av hvilken operatør den du ringer til bruker, noe som må sies å være nokså uoversiktlig. Telenor forsvarer en noe høyere minuttpris i eget nett med at de har størst kundemasse.

 Telenor Super PlussNetcom Super TalkTele 2 Hero
mnd.pris129129119
min.eget49 øre39 øre39 øre
min.andre99 øre0,99-1,34 kroner79 øre
SMS69 øre69 øre59øre
oppstart79 øre69 øre69 øre
kundemasse2,7 mill.1,2 mil450.000

- Vi har svært konkurransedyktige og enkle priser i forhold til våre konkurrenter. Vi har den "laveste" prisen til den absolutt største kundebasen, hevder Krokan.

”Gamlis”-abonnementet

Når det gjelder Telenor Super, sier informasjonssjefen at dette abonnementet ikke er beregnet på de mest aktive mobilbrukerne. Telenor Super har en lav månedspris (59 kr.), men minuttprisen er på hele 99 øre, i tillegg til en oppstartspris på 89 øre.

- Med dette abonnementet får du en subsidiert telefon til en lav månedspris og lave minuttpriser sammenlignet med for eksempel Netcom Easy Talk - 1,59 kroner per minutt. Vi ser at en del kunder har behov for en noe enklere telefon og enkel prisstruktur. På mange måter kan vi si at abonnementene henvender seg til en noe eldre kundegruppe, som bruker telefonen noe mindre enn de mest aktive, sier Krokan.

(Artikkelen fortsettes.)

Full kontroll?

Det tredje ”Super”-abonnementet som kommer i november, er Super Kontroll. I likhet med Djuice Control, betaler du en viss månedssum, og kan ringe for hele beløpet. Når du når grensen, må du eventuelt fylle på med ringetid ved å kjøpe et kontantkort. Med Super Kontroll er minuttprisen på 1,29 kroner, og SMS- og oppstartsprisen på 69 øre.

- Kunden betaler 300 kr hver måned som han kan ringe og sende SMS for. Man trekkes i forhold til de nevnte enhetsprisene. I tillegg er det viktig å få med to momenter til. 1.) Med superkontroll får du en subsidiert terminal. 2.) Man betaler noe ekstra for ”kontroll mekanismen” som abonnementet bygger på, forklarer Krokan.

Det betyr at du risikerer å bruke opp de 300 kronene relativt kjapt – med en minuttpris på 1,29 kroner –, men at du har kontroll på at du i utgangspunktet ikke bruker mer enn 300 kroner hver måned for mobilbruken. Til sammenligning har fastprisabonnementet til Talkmore – Telenors datterselskap – en månedspris på 349 kroner, som gir deg fri ringetid inntil 3.000 minutter, uten oppstartsavgift, til alle norske mobil- og fastnettskunder, med en SMS-pris på 34 øre.

Fjerner minstefakturering?

Telenor vil som kjent fjerne minstefakturering på deres mest populære abonnement, Frihet, i alle fall i bindingstiden.

- Vi fjerner minimumsfakturering for alle kunder i binding (Frihet og Djuice Zero) og reduserer nivået for kunder utenfor binding fra 99 kroner til 49 kroner, avslutter Krokan.

Telenor ønsket ikke å kommentere hvor mange kroner du får i subsidiering av ny mobiltelefon med de ulike ”Super”-abonnementene.

Mer om
annonse