Til hovedinnhold

Android snart større enn iPhone

Interessen for komplekse multimedia-telefoner er stadig økende. I fjor solgte smartmobilene for første gang mer enn vanlige laptoper med nesten 162 millioner solgte enheter.

Apples Iphone har allerede kapret en stor del av dette markedet. Bare i Storbritannia har iPhone-salget passert én million i følge Cnet. Og siden Apple lanserte sin applikasjonsbutikk for fem måneder siden, har mer enn 300 millioner applikasjoner blitt lastet ned av iPhone-brukere.

Slår Symbian og Iphone

Iphones konkurrenter er smartmobilene, som frem til i dag i all hovedsak har benyttet seg av Symbian som operativsystem. Hele 65 prosent av smartmobilene brukte Symbian i 2007, i følge Cnet.

Blackberry OS, Linux og Windows Mobile står for det resterende markedet for operativsystemer til mobil.
 

Det siste året har likevel Symbian mistet markedsandeler, og mange tror fremtiden ligger hos Googles operativsystem for mobiler, Android. Markedsanalytikere i Informa Telecoms & Media spår nå i en ny rapport at Android-mobiler vil selge mer enn Iphone innen 2012.

Solid vekst

Google lanserte den første beta-versjonen av utviklerpakken til Android-programvaren til mobil i august i fjor. Måneden etter kom den første Android-mobilen HTC G1, og nå har allerede flere store mobilleverandører sagt at de vil bruke Android.
 

Markedsanalytikerne mener dessuten at salget av smarttelefoner ikke vil bli påvirket av finanskrisen. Mens mobilsalget generelt er spådd en nedgang på 10 prosent neste år, er smarttelefonene spådd en vekst på 35 prosent.
 

Ifølge Mobile Tech News vil smartmobilene stå for 23 prosent av det totale mobilsalget innen 2013. Det vil si rundt 300 millioner solgte telefoner.

Mer om
annonse