Til hovedinnhold

Mobiltilpassede søkeresultater fra Google

Advarer om sider som ikke fungerer på mobil.

neirfy/shutterstock.com

Bruken av smartmobiler til nettsurfing har økt i takt med skjermstørrelsene. Samtidig har stadig flere sett seg lei på søkeresultater som leder til alt annet enn mobilvennlige nettsider. Nå har imidlertid Google tatt affære.

Advarsel om lenken, samt mulighet til å prøve likevel.Foto: google.com

Fra og med onsdag 4. juni ble det gitt mobiltilpassede søkeresultater fra Googles amerikanske søkeside, melder deres Webmaster Central. Det betyr i praksis at mobilbrukere advares om lenker som kan lede rett til hjemmesiden, istedenfor til siden man ønsket å lande på. En kan imidlertid fortsatt velge å gjøre et forsøk likevel.

Taper markedsandeler

Overhalingen av søk fra mobil kommer samtidig med at Google mister store andeler i annonsemarkedet innenfor mobilsøk. Søkemotorgiganten har stupt fra 82,8 prosent markedsandel i 2012 til 68,5 prosent i 2013, ifølge The Wall Street Journal. Markedet er verdt totalt 2,24 milliarder dollar, ifølge avisen.

Det betyr imidlertid ikke at selskapet taper penger. Google håver fortsatt inn betydelige beløp på reklame fra mobilsøk, og inntektene vil bare fortsatte å øke i fremtiden, tror analysebyrået eMarketer. Det er den enorme veksten i markedet generelt som sørger for at mindre markedsandel likevel gir høyere inntekt enn tidligere.

Det finnes en app for det

Årsaken til den krympende markedsandelen for annonseinntekter innen mobilsøk er det enorme utvalget og den omfattende bruken av applikasjoner, skriver The Wall Street Journal. 80 prosent av tiden vi benytter til smartmobil-aktiviteter er nemlig med en eller annen applikasjon.

Google gjør det fremdeles svært bra så lenge søk skjer via en nettleser, mens hvert søk fra en applikasjon betyr tapte annonseinntekter.

Les også: Snart kan du fjerne deg selv fra Google-søk

(Kilder: google.com, wsj.com)

annonse