Nyhet

Nye Android L er allerede «rootet»

Var åpnet bare timer etter at filene ble lagt ut.

Under årets Google I/O presenterte søkegiganten en forhåndstitt på neste generasjon Android. Foreløpig har de ikke avslørt navnet, men omtaler den bare som Android L. Allerede et par dager senere hadde utviklere fra XDA-Developers-forumet fått full tilgang i den nye Android-versjonen.

Såkalt root-tilgang bryter forbi en del sperrer som ligger i operativsystemet, og åpner for svært avansert bruk, og apper som ikke ellers ville latt seg kjøre. Det går ut på litt av det samme som en såkalt «jailbreak» av en av Apples mobile enheter.

Les også: Her er den største Android-oppdateringen noensinne

Bruker eksisterende verktøy

Det er XDA-Developers-brukeren savoca som har funnet frem til metoden, som går ut på å bruke verktøy som allerede finnes.

Hvis du allerede har installert Android L på telefonen din, skal du kunne oppnå root ved å legge inn en alternativ recovery-versjon på telefonen, før SuperSU-appen legges over på telefonen. Den gir oversikt over hvilke apper som benytter utvidede rettigheter på telefonen, og hører til på rootede enheter.

Root-tilgang under Android L fungerer imidlertid ikke helt som før. Det er gjort endringer på hvordan apper får utvidet tilgang på filsystemet. Dermed må mange apper oppdateres før de vil virke skikkelig i den nye Android-utgaven.

Les også: Se nyhetene i neste Android-versjon

(Kilde: xda-developers.com via bgr.com)

Les også
Neste Android-versjon får ny og raskere «motor»
Les også
Towelroot åpner Samsung-telefoner med ett klikk
Les også
Eldre "root"-apper kan bli ubrukelige
annonse