Tek.no

Nyhet

Slik lager du en «hyperlapse»-video

For deg som synes «timelapse» blir for enkelt.

Skjermdump/DigitalRev
20 Aug 2014 10:33

Vi liker gode «timelapse»-videoer her på Teknofil, og det er ikke uten grunn. Nesten uansett hvor kjedelig et motiv ser ut i virkeligheten, kan en god timelapse-video få liv i det på uante måter. Det krever imidlertid utrolig mye arbeid, og er forbeholdt fotografer med mye kunnskap og tålmodighet.

Men hva skjer når stillestående timelapse-videoer blir for kjedelig, og du vil lage noe enda mer avansert? Vel, fotografene har et navn på det også - Hyperlapse.

Dobbelt så vanskelig

En hyperlapse-video er kort forklart en timelapse-video i bevegelse, hvor du flytter kameraet hver gang det blir tatt et bilde. Dette kan føre til en rekke spennende resultater, og gir ofte litt ekstra liv til timelapse-videoene. Det krever samtidig enda mer arbeid og planlegging, og i noen tilfeller veldig dyrt utstyr.

I videoen under kan du se hvordan du kan lage en hyperlapse-video uten å blakke deg helt, og uten å bruke flere dager på prosjektet. Det gjelder imidlertid å holde tunga rett i munnen når du skal planlegge selve bildetagningen, så du vet hvor langt du skal flytte kameraet mellom hver eksponering, og ikke minst hvor du skal flytte den.

DigitalRev viser deg hvordan:

Og her kan du se en video som benytter seg av både timelapse- og hyperlapse-opptak, satt sammen av YouTube-brukeren Matthew Vandeputte:

Vil du også prøve?
Slik lager du dine egne Timelapse-videoer (Akam.no) »

(Kilde: DigitalRev via Gizmodo)

annonse

Les også