Nyhet

Se hvordan dette reklamebildet ble manipulert

GIF-animasjon viser hvordan bildet blir komponert i Photoshop.

For folk som bruker det avanserte bilderedigeringsprogrammet Photoshop er det som kjent bare fantasien som setter grenser for hva det er mulig å få til, enten man lager et bilde fra grunnen av eller manipulerer eksisterende bilder og fotografier.

Som nettstedet Gizmodo melder ble sistnevnte metode nylig tatt i bruk av et ukrainsk fotostudio ved navn Positive Pictures, som fikk i oppdrag å lage et reklamebilde for et teleselskap i landet.

Også jungelbakgrunnen består av mange bilder.Foto: Positive Pictures

Viser prosessen

Det tydelig manipulerte reklamebildet viser en gutt og en pandabjørn med en PC på fanget i en sofa i noe som ligner på eksotiske jungelomgivelser. For å gi folk et innblikk i hvordan dette bildet ble til, lastet studioet opp en animert GIF-fil på nettstedet Reddit, som viser den omfattende og fascinerende bildemanipuleringsprosessen bak komposisjonen.

Utfra GIF-animasjonen å dømme ble det brukt et stort antall fotografier som fotografene hentet ut elementer fra og deretter sydde sammen igjen til det som må sies å være en temmelig sømløs helhet. Det skaperne høster spesielt skryt for på Reddit, er hvordan de har fått alle fargekurvene til å stemme så godt som de gjør.

Også jungelomgivelsene, som ved første øyekast ser ut til å være ett og samme bilde, består av en rekke ulike fotografier som i det endelige reklamebildet passer perfekt sammen, helt uten synlige sømmer som avslører manipuleringen.

Den animerte GIF-filen, som det kanskje går an å lære et og annet av, kan du se under.

Er du mer interessert i videoredigering? I fjerde del av guiden vår viser vi hvordan du redigerer med flere lag »

(via PetaPixel)

Les også
Her blander fotografen ekte bilder med animasjon
annonse