Til hovedinnhold

Britisk mediekonsern sparker fotografene

Står bak over 200 ukesaviser.

Shutterstock/xc

I fjor vakte det oppsikt da Chicago Sun-Times i USA valgte å avskjedige samtlige fotografer i staben. Nå følger en avdeling av det britiske mediekonsernet Johnston Press i samme fotspor.

Ukjent antall rammede

Avisavdelingen hos Johnston Press som dekker området Midlands har nå, etter en gjennomgang av bildebruken, konkludert med at de fast ansatte fotografene er overflødige.

Nøyaktig hvor mange fast ansatte det er snakk om er uklart, men fagforeningen for journalister i Storbritannia, NUJ, hevder at det dreier seg om 24 fotografer.

De fleste av disse skal ifølge en talsmann for Johnston Press ha valgt å ta i mot sluttpakke.

Johnston Press har totalt 13 dagsaviser, 157 ukesaviser og 37 gratis ukesaviser, i tillegg til en rekke månedsmagasiner. Midlandsavdelingen utgir et tredvetall av disse.

Lurer du på hvordan det er å være pressefotograf?
Les Antons første erfaringer som lokalavisfotograf i Fredriksstad Blad »

Mobilbilder tar over

En kilde Hold the Frontpage har snakket med, hevder at avisene i tiden fremover vil benytte seg hovedsakelig av innsendte leserbilder, bilder journalistene tar med smarttelefonene sine og bilder fra frilansfotografer.

Den samme fremgangsmåten har det tidligere nevnte amerikanske Chicago Sun-Times gått for, som i en epost til de ansatte opplyste om obligatoriske kurs i fotografering med mobiltelefon.

Kan mobiltelefonen egentlig erstatte et dedikert kamera? Les hvem som gikk seirende ut av vår uhøytidelige duell»

(Kilde: Hold the Frontpage)

annonse