Til hovedinnhold

Lanseringsras fra Acer

Fem nye telefoner og et armbånd fra PC-produsenten.

I forbindelse med årets Computex-messe i Taipei, har Acer sluppet en hel liten haug nye mobiltelefoner. Hele fem nye modeller har kommet til i selskapets Liquid-serie, og de strekker seg fra det aller enkleste, til relativt kraftige saker.

Acer er mest kjent som PC-produsent her på berget, men selskapet har produsert mobiltelefoner, og tilbehør, på si i flere år. Modellene dukker ofte opp i mobilbutikker utenfor Norges landegrenser.

Ved siden av de fem telefonene, har Acer også lansert Acer Leap. Leap er et treningsarmbånd med Bluetooth 4.0. Her får du innebygget skritteller, SMS-visning og klokke, for å nevne noe. Leap skal vare opp mot en uke per lading.

Disse telefonene ble lansert:

  • (Lenkene går til Prisguide.no)

Ingen av telefonene plasserer seg over fjorårets Acer Liquid S2. Såvidt vi vet er dette fortsatt den kraftigste telefonen fra selskapet, med lynrask Snapdragon 800-brikke, og en diger full-HD-skjerm.

Titter man litt lenger ned i prisklassene, er det imidlertid mye spennende i den nye Liquid-serien.

Les sniktitten på Acer Liquid S2

Acer Liquid X1.Foto: Acer

Brettmobilen Liquid X1

Den heftigste av de fem er muligens Acer Liquid X1. Telefonen har en 5,7 tommer stor skjerm, med 1280 x 720 pikslers oppløsning og IPS-teknologi. En forholdsvis kraftig åttekjernet systembrikke fra MediaTek står for kraften.

Liquid X1 er utstyrt med et passelig stort batteri på 2 700 mAh, og et kamera som knipser bilder i 13 megapiksler. Vi noterer oss at baksiden av telefonen har et perforert mønster vi synes å ha sett før. Ellers er den utstyrt med Acer-spesifikke funksjoner kjent som Acer Zoom Fit, AcerRapid og AcerFLOAT. Vi vet ikke hva alle disse funksjonene driver med, men Acer har hatt tradisjon for å holde seg forholdsvis nærme Googles originale Android-menyer.

Acer Liquid Jade.Foto: Acer

Liquid Jade

Hvis Liquid X1 blir litt for stort, har Acer en hakket mindre variant, kjent som Liquid Jade. Her er skjermen «bare» fem tommer stor, men med en firekjernet systembrikke og greie spesifikasjoner ellers, bør denne også være et relativt godt alternativ til de aller billigste variantene.

Her har imidlertid Acer vært særdeles sparsomme med batteristørrelsen. Kun 2100 mAh på en såpass kraftig mobil, med stor skjerm, høres unektelig ganske lite ut. Det er imidlertid for tidlig å si om batteriet faktisk er for lite.

Acer Liquid E600.Foto: Acer
Acer Liquid E700.Foto: Acer

Liquid E600 og E700

Disse to telefonene skal være relativt rimelige, den ene priset til 316 amerikanske dollar (1900 kroner), mens den andre er priset til 345 dollar (nesten 2100 kroner). Spesifikasjonslisten viser at Acer her prøver å pakke inn så mye krutt som den beskjedne prislappen tillater.

Dette er altså ganske kraftige telefoner, men noen snarveier er tatt for å gi en såpass forsiktig prislapp. På E600 har for eksempel den fem tommer store skjermen kun 854 x 480 pikslers oppløsning. Det gir skarve 195 punkter per tomme, noe som er forholdsvis lavt, spesielt om man sammenlikner med de aller skarpeste skjermene, der LG G3 troner øverst for øyeblikket, med hele 534 punkter per tomme.

Ellers skal E600 være en billig innstegsmobil for 4G-brukere, med innmat fra Qualcomm, og greie spesifikasjoner ellers.

Tre SIM-kort på en gang

Utseendet på E700 likner en del på E600, men telefonen er likevel ganske annerledes. Her har Acer igjen kostet på seg en fem tommer stor HD-skjerm, men Qualcomm-maskinvaren er byttet ut med en systembrikke fra kinesiske MediaTek.

Det er først og fremst to ting som ser interessante ut på spesifikasjonslisten. For det første støtter E700 hele tre forskjellige SIM-kort. Acer ser også ut til å ha tatt høyde for at enhver som trenger tre forskjellige SIM-kort i samme mobil, kan tenkes å prate ganske mye. Batteristørrelsen her er nemlig på hele 3500 mAh, noe som burde holde til å pådra seg dugelig svette øreganger.

Ulempen med E700 er at den ikke støtter 4G. En egenskap de fleste mobiler med støtte for flere SIM-kort deler.

Acer Liquid Z200.Foto: Acer

Billigmobilen Liquid Z200

Sist på listen over nye Acer-mobiler er Z200. Telefonen passer perfekt til det engelske uttrykket «cheap and cheerful» – muligens best oversatt til billig og trivelig. Som ventet får du en spesifikasjonsliste som for det meste består av luft, og to-tre år gamle tall, men du får også en ekstremt lav pris og en rekke farger å velge mellom.

Helt håpløst er det likevel ikke. Tokjernet systembrikke og minnekortstøtte er ikke så aller verst. Skjermen er på voksne fire tommer, men igjen snakker vi om en ganske lavoppløst variant. For 86 dollar (516 kroner) skal det imidlertid litt til å få særlig mer for pengene.

Også Asus har en rekke spennende mobiltelefoner på vei, gjennom sin ZenFone-serie. Her er stikkordet enkelt og greit mye ytelse for pengene.
Les sniktitten på de to største modellene, ZenFone 5 og ZenFone 6 her »

(Kilde: intomobile.com)

annonse