Tek.no

Nyhet

Flere toppklubber vil bruke spill til å finne talenter

«Football Manager» blir ikke bare spilt på gutterommet.

skjermbilde
11 Aug 2014 18:18

Football Manager (FM) er et PC-spill for hardbarkede fotballnerder, der du får prøve deg i rollen som manager for en klubb. Spillet har en enorm database med ekte spillere, med nokså god informasjon om spillernes karakteristikker og ferdigheter.

Nå melder Engadget at flere proffklubber rundt om i verden kommer til å bruke Football Manager-databasen for å finne frem til nye talenter. Det skjer etter at spillutvikler Sports Interactive har inngått et samarbeid med Prozone Sports – et selskap som leverer analyser til toppklubbene.

Ifølge en pressemelding vil Prozone Sports hente ut navn, fødselsdato og annen biografisk informasjon, samt hvilke posisjoner spilleren kan spille, og kontraktsinformasjon fra databasen til Sports Interactive. Denne infoen blir koblet med Prozones analyser og videoinnhold.

– Ekte managere

Premier League-klubben Everton har helt siden 2008 brukt nettopp Football Manager til å skaffe seg oversikt over unge talenter. Nå vil nok flere klubber gjøre det samme.

– I årevis har vi hørt historier om at ekte managere og talentspeidere bruker våre data i forbindelse med rekrutteringsprosessen. Fra og med nå er det offisielt; Ekte managere rundt om i verden vil finne og sammenligne spillere ved bruk av våre data og et søkesystem som vil være kjent for de som spiller Football Manager, sier Sports Interactive-sjef Miles Jacobson i pressemeldingen.

Sports Interactive har 1300 speidere rundt om i verden, som er med på å vurdere kvaliteten til spillere som spiller i lavere divisjoner.

sitat"This new link between @FootballManager and @prozonesports means that I can now officially play Football Manager and call it ‘research’.— Iain Macintosh (@iainmacintosh) 11. august 2014"

Kan dette være noe for Tippeligaen?
Roboter erstatter fans på tribunen i Sør-Korea »

(Kilder: pressemelding, Engadget)

annonse

Les også