Tek.no

Nyhet

Photoshop CS5 er lansert

CS5 Master Collection inneholder alle de nye programmene, inkludert Photoshop.
12 Apr 2010 20:06

Som en del av Creative Suite 5 ble Photoshop CS5 i dag lansert med en rekke nye funksjoner og forbedringer. Den største helten av dem alle er uten tvil "Content aware fill".

"Content Aware Fill", eller "innholdsbevisst utfylling" på godt norsk er en helt ny måte å fylle ut bilder på. Hvis du trenger å ta bort noe fra et foto eller vil fylle ut et sammensatt panorama så vet du hvor tidkrevende og nærmest umulig dette er. De eksemplene Adobe har vist i forbindelse med lanseringen av CS5 virker uhyre lovende for en enklere arbeidshverdag. Om det fungerer like godt når vi får teste det selv gjenstår å se. Enn så lenge er det bare å glede seg. Se videoen fra Adobe for å se hvordan dette kan fungere:

Photoshop CS5 byr på forbedret HDR-bildebehandling. Selv om HDR har vært fint mulig i Photoshop over lengre tid har nok Adobe merket konkurransen fra blant andre Photomatix på dette området. Som en naturlig konsekvens av dette ligner også Photshops nye HDR-funksjoner på Photomatix sine. Større kontroll og flere justeringsmuligheter lar deg ta bildene fra det realistiske til det surrealistiske - for dem som måtte ønske det.

Photoshops nye automatiske objektivkorrigering henter EXIF-informasjonen fra bildene dine for å kunne enkelt justere og tilpasse et bilde opp i mot objektiv og kamera som er brukt. Blant andre nyheter finner vi enklere merking av komplekse objekter, et større utvalg av brushes og tegneeffekter, ny RAW-plugin (6.0) og "marionettfordreining". Sistnevnte lar deg enklere endre form på objekter i et bilde (eksempelvis en arm i vinkel som du vil ha rettet ut, et blafrende flagg du vil endre på, osv.).

For et større utvalg av nyheter i Photoshop og Photshop Extended CS5, sjekk hjemmesidene til Adobe i Norge. Ønsker du å se flere av funksjonene demonstrert eller få med deg mer fra hele Creative Suite kan du se den offisielle lanseringen på nytt, her.

Pris og tilgjengelighet

Photoshop CS5: 8 112,50
Photoshop CS5 Extended: 11 775,00
Prisene er hentet fra Adobes egen nettbutikk og levering er lovet innen 30 dager. Photoshop CS5 og Photoshop CS5 Extended finnes også i de fleste av CS-pakkene, som f.eks. Design Studio, Master Collection og Production Studio. Ønsker du en norsk versjon av Photoshop CS5 er denne ventet i slutten av mai.

Les også
Adobe Mercury
annonse

Les også