Til hovedinnhold

Ny kameraserie fra Panasonic

Med GX1 introduserer Panasonic en ny serie systemkameraer.

Nøyaktig hva som skal kjennetegne den nye serien har ikke Panasonic gått nærmere inn på, men fra navnet kan vi slutte at det er snakk om en høytpresterende serie, i alle fall i forhold til Panasonics egne modeller.

Kameraet som introduserer GX-serien, GX1, skal være en direkte erstatter for GF1, og skal selvsagt i likhet med den være en del av mFT-systemet.

GX1 får en 16 megapikslers LiveMOS-brikke, Venus Engine prosessor, og en høyeste ISO på 12800. I følge forhåndsinformasjonen vi har fått fra Panasonic skal GX1 være robust bygget og ha et nytt fokusssystem som skal være bedre og kjappere i responsen enn Panasonics allerede kjappe system.

Og apropos kjapp, så er ikke GX1 helt borte vekke på andre hastigheter heller. 4.2 bilder per sekund i full oppløsning lover Panasnonic at det skal klare, eller 20 bilder i sekundet i et eget modus som vi antar vil gi noe lavere oppløsning. GX1 vil også tydeligvis få berøringssensitiv skjerm, siden Panasonic i sin pressemelding fremhever at man som med enkelte andre modeller på GX1 kan låse fokus på ett bestemt motiv ved å trykke på det på skjermen.

Videoopptak er også på plass, nærmere bestemt i 1920 x 1080 med 50i, og Panasonic lover at lydkvaliten skal være god, faktisk næmere proff studiokvalitet, hva nå det måtte bety. I stereo, selvsagt.

Samtidig som GX1 lanseres lanserer også Panasonic LVF2, en ny elektronisk søker med en oppløsning på 1,44 millioner bildepunkter. Vi har fått bekreftet fra Panasonic at denne vil få en helt ny plugg og vil dermed ikke passe tidligere kameramodeller.

Panasonic GX1 kan kjøpes i to farger, enten svart eller titan. Sistnevnte vil kun være tilgjengelig i pakke med deres nye motoriserte zoomobjektiv, Panasonic Lumix G X Vario PZ 14-42mm F3.5-5.6 OIS pancake. Svart utgave blir tilgjengelog i andre kombinasjoner, samt som kamerahus uten objektiv medfølgende.

Panasonic Lumix DMC-GX1 skal bli tilgjengelig i løpet av desember, og veiledende svensk pris blir SEK 5799, eller €599 i eurosonen.

OPPDATERING: Panasonic GX1 er nå lagt inn i prisguiden med spesifikasjoner og flere bilder. Den nye søkeren kan også ses på ett av bildene.

annonse