Til hovedinnhold
NyhetNokia forteller om sine kommende «supertelefoner»

- Windows Phone 7 er fremtiden

Nokia-sjef mener Androids og iOS' fokus på applikasjoner er utdatert.

Selv om det fortsatt er en liten stund til vi får se Nokia-telefoner med Windows Phone 7 installert, hindrer det ikke selskapet å snakke om den kommende satsningen. Nå har Chris Weber, Nokia-sjefen i Nord-Amerika, valgt å fortelle akkurat hvorfor de vil være så mye bedre enn konkurrentene.

- Android og iOS er utdaterte

Fram til nå har Nokia holdt kortene tett inntil brystet om når de vil lanserere noen telefoner med Windows Phone 7. Nå forteller imidlertid Chris Weber om planene til selskapet framover.

Chris Weber forteller nettstedet VentureBeat at Android- og iOS-plattformene er utdaterte:

– Apples iPhone og dens underliggende iOS-operativsystem satte standarden for moderne brukergrensesnitt med «klyp og zoom», og fikk brukere til å laste ned en rekke ulike applikasjoner til telefonen sin. Android har på mange måter gjort denne fremgangsmåten til allmenn eie, sier Weber, og kaller denne måten å organisere et operativsystem på som «utdatert».

Han fortsetter å si at Nokia vil skille seg ut og tilby et mer sømløst og effektivt brukergrensesnitt. Dette vil de gjøre ved å bruke Windows Phone-operativsystem, hvor applikasjoner vil være integrert i alt du gjør.

Stor-utrulling i 2012

Nokia vil satse på den nyeste versjonen Microsoft nettopp har rullet ut til Windows Phone 7, kalt Mango. Akkurat når vi kan forvente Windows Phone 7-telefoner fra Nokia er imidlertid fortsatt usikkert, men han sier at det vil i hvert fall komme én telefon i 2011, men at den store utrullingen av Nokia-telefoner med Windows Phone 7 vil komme i 2012. Akkurat hvilken telefon det er snakk om sier han ikke noe om, men det kan godt hende det kan være den samme telefonen som muligens vil bli lansert i neste uke.

Intervjuet med VentureBeat ble gjort etter at Nokia bekreftet at deres tidligere operativsystem Symbian har blitt forlatt i Nord-Amerika, og at deres Meego-baserte N9-telefon heller ikke vil bli tilgjengelig på andre siden av dammen.

Når Windows Phone 7-telefonene kommer kan det imidlertid bli et annet fokus fra Nokia, og Weber hinter til at USA kanskje vil bli prioritert før Europa når lanseringen finner sted.

Les også: Slik skal de stoppe iPhone 5 i september

(Kilde: VentureBeat)

annonse