Nyhet

Samsung tar 3D-grep

Om ikke lenge ventes de første TV-ene og Blu-ray-spillerne med 3D-støtte på markedet. For å utnytte disse 3D-egenskapene trenger du et par elektroniske 3D-briller med aktiv lukking, i tillegg til 3D-spesifikt innhold.

De aller fleste 3D-TV-ene vil i utgangspunktet leveres uten disse 3D-brillene, som i løs vekt vil koste et sted mellom 1000 og 1500 kroner her til lands.

Akkurat det kan trolig hindre en del i å investere ekstra kroner i en TV med 3D-støtte, siden du i tillegg til prisen på selve TV-en må punge ut med x antall tusenlapper ekstra for 3D-briller.

Samsung prøver nå å bøte på dette ved å levere to par 3D-briller dersom du kjøper både 3D-TV 3D-Blu-ray-spiller fra selskapet. I tillegg får du også med en kopi av filmen Monsters vs Aliens i 3D-versjon.

Samsung SSG-2100AB

Brillene har fått modellnavnet SSG-2100AB og drives av ett stykk CR2025-batteri. Ifølge Samsung er brillene kompatible med 3D-senderen i Samsungs egne TV-er.

Følg Audiovisuelt på Twitter

Vårslipp

De første 3D-TV-ene fra Samsung er ventet å komme på markedet i løpet av våren. Allerede i mars kommer de nye LED LCD-modellene med 3D-støtte i 6- og 7-serien i salg, og senere på våren kommer 9-serien samt Samsungs 3D-plasmaer.

Se bilder Samsungs "3D-startpakke" hos Engadget.

(Kilder: Engadget, Reghardware)

Les også
Adapter gjør din 3D-klare TV til full 3D
Les også
Stilren 3D-TV fra Toshiba
Les også
Philips lanserer 3D-TV-er
Les også
LGs planer for våren
Les også
3D-TV – spørsmål og svar
Les også
3D + HDMI 1.3 = sant?
Les også
Samsungs 3D-TV-er nærmer seg
Les også
– Utenkelig at 3D-TV ikke tar av
Les også
Starter masseproduksjon av 3D-TV
Les også
Voksne 3D-plasmaer
Les også
Sonys 3D-TV-er lansert
Les også
LED-baklyst og 3D
Les også
3DTV uten briller
Les også
3D-Blu-ray klar i 2. halvdel av 2010
annonse